Левски честити рождения ден на Здравко Здравков и го нарече 'един от най-добрите вратари в историята на България'


Левски честити рождения ден на Здравко Здравков и го нарече 'един от най-добрите вратари в историята на България'
Снимка: Vladimir Stoyanov / LAP.bg

7337 0

Ръководството на Левски използва клубния сайт, за да честити рождения ден на бившия си вратар Здравко Здравков, който в днешния 4 октомври навършва 52 години!

Здравков, който в момента работи в Лудогорец, игра на стадион "Георги Аспарухов" между 1988 и 1993 г., а през сезон 1994/95 се завърна за още един престой при "сините", с които има две шампионски титли и две Купи на България.

От "Герена" припомнят, че през 2002 г. стражът е изкарал пробен период в Арсенал и впоследствие е отправена оферта, но "сделката се проваля поради мениджърски интереси".

Ето какво написаха "сините" в официалния си сайт:

"Днес бившият вратар на „Левски“ и националния отбор Здравко Здравков празнува своя 52-ри рожден ден. Играе за „сините“ между сезон 1988/89 и 1992/93, след което изкарва още една година при завръщането си през сезон 1994/95. Шампион на България през 1993 и 1995 с „Левски“.

Носител на купата на страната през 1991 и 1992 с екипа на „сините. Има общо 89 мача за „Левски“. Има 2 мача в евротурнирите за „сините“ (1 за КНК и 1 за УЕФА). Дебютира за националния отбор на 24 април 1996 г. срещу Словакия (0:0) в контрола. За "А" националния отбор има 70 мача, като в 15 от тях е капитан. Участва на СП'1998 във Франция в 3 мача и на ЕП'2004 в Португалия в 3 мача.

През 2002 г. прекарва пробен период в английския „Арсенал“. Здравков е харесан от треньорите и към него е отправена оферта, но сделката се проваля поради мениджърски интереси. Здравков е считан за един от най-добрите вратари в историята на България.

Ръководството, футболистите и служителите на „ПФК Левски“ честитят празника на Здравко Здравков и му пожелават много здраве, лични и професионални успехи".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Левски отваря стадион "Георги Аспарухов" за мача срещу ЦСКА на 4 октомври

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички