Окончателно: БФС промени решението си, Левски - Ботев Пловдив ще се играе пред фенове


Окончателно: БФС промени решението си, Левски - Ботев Пловдив ще се играе пред фенове
Снимка: Levski.bg

2535 0

Апелативната комисия към Българския футболен съюз взе окончателно решение по казуса с Левски, който възникна след мача с ЦСКА на 18 септември.

В крайна сметка, стадион "Георги Аспарухов" НЯМА ДА БЪДЕ ЗАТВОРЕН изцяло за домакинството срещу Ботев Пловдив на 8 октомври, а само ЧАСТИЧНО - "сините" фенове няма да могат да заемат местата си в централния Сектор "А", но забраната няма да важи за закритите помещения, ВИП ложите и ВИП зоните!

По този начин АК към БФС измени решението на Дисциплинарната комисия, което изцяло затваряше "Герена" за 1 среща, след като физиотерапевтът на "червените" Иван Христов пострада по време на сблъсъка на стадион "Васил Левски" на 18 септември. 

Председателят на АК - Валери Апостолов, направи специално изявление след днешното заседание, на което присъстваха Иво Ивков, Иван Христов и делегатът от Левски - ЦСКА Христо Ботев. Той заяви, че физиотерапевтът на "армейците" не е представил никакъв документ, който да доказва нараняванията му от хвърлен предмет и че не е пожелал да бъде прегледан на място на 18 септември:

"Официален документ, доказващ степен на частично засягане или нараняване, не е бил показан пред Апелативната комисия. ДК по същество към момента на гледането е взело правилно решение при наличните доказателства. Ние искаме допълнителни доказателства и всякакви други показания. При установяването на незначителни наранявания, които не могат и да бъдат доказани...".

"Лекарят, който е бил на срещата, е предложил преглед на физиотерапевта, но той е бил отказан. Той е отказал всякакъв преглед. Дори не е показал място на нараняване. Последствията трябва да бъдат установени нагледно", категоричен бе Апостолов, който уточни:

"За хвърлените предмети и бомбите има санкции. АК потвърди в голяма част решенията на ДК. Доказателствата трябва да бъдат безспорни. Да, има хвърлен предмет и пиротехнически средства, за които има санкции. Физиотерапевтът каза, че това не е нормално и не трябва да има такива прояви. Ако прочетем доклада за инциденти, ще видите, че на няколко места е казано, че са хвърлени множество предмети от Сектор А. Именно заради това АК затваря Сектор "А"".

*Припомняме, че по-рано днес се появиха информации, че окончателното решение се е забавило именно защото Иван Христов не е представил медицинско свидетелство, което да докаже, че е пострадал! 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички