1/2-финалите за Купата на България може да се играят без реванши


1/2-финалите за Купата на България може да се играят без реванши
Снимка: Официален сайт на Левски

1776 0

Полуфиналите за Купата на България може да се изиграят само в два мача, а реваншите да отпаднат. Това обяви вицепрезидентът на Българския футболен съюз Атанас Фурнаджиев. Причината е кризата от коронавируса и желанието на БФС максимално да облекчи футболната програма.

Както е известно, на 1/2-финалите ще играят Левски срещу Локомотив (Пловдив) и ЦСКА срещу Ботев (Пловдив). От футболния съюз ще обсъдят това предложение с ръководството на клубове и едва тогава ще вземат решение дали полуфиналите да се играят без преигравания.

Според Фурнаджиев датата 5 юни е най-реалистична за старт на сезона в Първа лига. Той добави, че от БФС са отправили питане към УЕФА относно това какви компромиси могат да бъдат правени с лицензирането на клубовете за новия сезон, предвид ситуацията с Ковид-19.

Наскоро се появиха информации, че един от елитните отбори с големи традиции в родния футбол може да остане без лиценз (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички