Левски загря за Черно море с разгром - бразилска мощ и финес от Попето (ВИДЕО)


Левски загря за Черно море с разгром - бразилска мощ и финес от Попето (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

7757 0

Носителят на Купата на България Левски загря за подновяването на шампионата с категоричен успех с 4:1 над Септември София. Първите три попадения бяха дело на бразилски "перли" на "сините", а включилият се от резервната скамейка Ивелин Попов го стори отлично с две асистенции.

Само след няколко дни - в събота, 11-и февруари, Станимир Стоилов и компания посрещат Черно море в домакински мач, който ще се състои във Велико Търново. Срещата ще започне в 17:30 часа! Равносметката за отбора в приятелските срещи пък е 4 победи и 2 равенства.

В днешния двубой "сините" не оставиха никакви съмнения кой е по-класният отбор. Въпреки това изненадващо на фона на показаното бившият играч на Левски Мартин Петков откри за Септември малко преди края на полувремето след техничен изстрел покрай Николай Михайлов.

Все пак футболистите на Станимир Стоилов успяха да изравнят още преди да е приключила частта. Рикардиньо си спечели дузпа и този път главният съдия отсъди нарушението (игра с ръка) - за разлика от първите минути на срещата, когато подмина 100%-ово нарушение срещу Патрик-Габриел Галчев.

Самият Рикардиньо изпълни и не сбърка, слагайки началото на "бразилската самба". В 50-ата минута Попов намери с "меко" центриране Цунами, който осъществи пълния обрат, а осем минути след това Роналдо асистира на Уелтън за 3:1. Бразилската серия бе нарушена четвърт час преди края (74'), когато Попов записа втората си асистенция, този път далеч по-впечатляваща, а сред голмайсторите се записа Марин Петков.

БИЛАЛОВ: ЗНАЕШ ЛИ ЗАЩО ОБИЧАМ ЦСКА? ЗА ДА МОЖЕ ЛЕВСКИ ДА ГО БИЕ (ВИДЕО)

*МОЖЕТЕ ДА ГЛЕДАТЕ НА ЗАПИС ЦЕЛИЯ МАЧ ЧРЕЗ ВИДЕОТО ПОД РЕПОРТАЖА

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 4-ата минута се стигна до първата опасна атака в срещата. Рикардиньо центрира отляво и намери Роналдо в наказателното поле. Той намери топката с глава след хубав плонж и сякаш се виждаше как топката щеше влезе във вратата на Септември, но там бранител на тима блокира и изкара топката в ъглов удар.

Минута след това Патрик-Габриел Галчев бе спънат в противниковото наказателно поле и това бе дузпа, но главният съдия не я отсъди.

В 12-ата минута Цунами изведе добре Рикардиньо, който преодоля излезлия напред страж, след което вкара топката покрай него. Попадението обаче не бе зачетено, тъй като секунда преди това бе отсъдена засада.

В 16-ата минута Уелтън имаше отлични шансове за гол. Балонно центриране прехвърли негов съотборник и топката стигна в Уелтън. Той стреля на два пъти от близка дистанция, но и в двата случая бранител на Септември блокира удара.

Около четвърт час преди края на полувремето Левски изпълни два поредни корнера. При втория ъглов удар Шейтанов излезе и показа неубедителна намеса, след като изпусна топката. Нямаше обаче играч на Левски в близост, който да може да се възползва от това. Освен това главният съдия отсъди нарушение срещу вратаря, въпреки че такова категорично нямаше.

38' - 0:1! Бившият футболист на Левски Мартин Петков бе изпуснат от отбраната на "сините". Той остана сам срещу Николай Михайлов, макар и леко встрани от вратата. Петков се отчете с много хубав и техничен изстрел в далечния ъгъл, с вкара.

Секунди след това Левски бе близо до изравнителен гол, но топката се спря в десния страничен стълб до Шейтанов. Уелтън влезе добре отляво и стреля, но нямаше късмет.

Центриране на първа греда и Рикардиньо намери топката с глава, но тя се отклони в ръката на голмайстора Петков. Главният съдия този път отсъди 11-метров наказателен удар.

45+3' - 1:1! Рикардиньо изпълни по земя в центъра на вратата и не сбърка, вкарвайки петия си гол в приятелските срещи по време на зимната пауза. Веднага след това бе сложен край на полувремето!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

50' - 2:1! Пълният обрат бе завършен пет минути след началото на второто полувреме. Ивелин Попов с "меко" центриране намери Цунами, който се бе включил дълбоко в противниковата половина. Крайният бранител надскочи опонента и вкара топката в мрежата.

58' - 3:1! Много хубаво извеждащо подаване на Петков към Роналдо. Бразилецът напредна до аутлинията и комбинира със своя сънародник Уелтън, който от непосредствена дистанция засече в опразнената врата.

В 62-рата минута Кабов получи и бе напълно непокрит в наказателното поле (встрани от вратата). Той се забави, като търсеше с кого да комбинира, а накрая стреля изненадващо с по-слабия си ляв крак. Появилият се като резерва Андреев обаче добре спаси с крак.

74' - 4:1! Центриране от ъглов удар на първа греда, след което Попето се отчете с впечатляващо докосване, с което насочи топката на далечната греда, където Марин Петков я вкара с глава.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Преди завръщането си в София Левски се подготвяше в Дубай, където изигра 6 контроли. "Сините" трябваше да се изправят срещу три руски отбора, но в крайна сметка срещите бяха отменени заради недоволство от феновете.

При проверките отборът на Станимир Стоилов записа 4 победи - срещу Ал Насър, два пъти срещу Рига и срещу Гълф Юнайтед. Ал Кувейт победи "сините" с 3:2, а двубоят срещу Джохор бе прекратен заради скандали на терена при резултат 0:1 за малайзийците.

В събота, 7 февруари, пък Левски подновява битката в шампионата с двубой срещу Черно море. Двубоят е от 17:30 часа, като столичани са домакини, но заради наказание ще приемат отбора на Илиан Илиев във Велико Търново.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички