Левски няма загуба през последните 5 години при подновяването на шампионата


Левски няма загуба през последните 5 години при подновяването на шампионата
Снимка: Levski.bg

1130 0

Тази седмица се завръща българският футбол след над 2 месеца прекъсване. Един от интересните сблъсъци е срещата между Левски и Черно море, която ще се изиграе на стадион "Ивайло" във Велико Търново заради наказание на "сините".

Столичани сложиха край на 2022 година с историческия антирекорд от осем поредни мача без победа и сега със сигурност ще искат да зарадват феновете си. В последните си 10 мача при подновяването на шампионата Левски е записал 5 победи, 3 равенства и 2 загуби, показва справка на "Тема спорт". Освен това, в последните 5 години "сините" не са допускали загуба в първия си мач за пролетта.

През 2013 година столичани започват с гостуване на Черноморец Бургас навръх Националния празник 3 март. На "Лазур" "сините" печелят с 2:0 след два гола в края на първото полувреме на Базил де Карвальо. През 2014 година Левски стартира пролетния дял срещу Славия и завършват при равен резултата - 2:2. През 2015 година се стига до разгромното 8:0 над Хасково на "Герена", но това не донесе много поводи за радост, след като в края на сезона Левски игра във втората седмица.

На следващата година "сините" гостуваха Лудогорец в Разград в първия мач за годината. Столичани загубиха с 1:2 след попадения на Вандерсон и Лукас Саша, а за тима воден тогава от Стойчо Стоев точен бе Роман Прохазка. В края на сезона Левски завърши на второто място, а титлата отново отиде при разградчани. Откриващият мач за 2017 година бе гостуване на Пирин Благоевград. "Сините" бяха абсолютен фаворит в двубоя, но Аймен Суда донесе успеха на тима си за 1:0. В края на кампанията Левски завърши на третото място.

През 2018 година столичани приеха Ботев Пловдив на 18 февруари. Воденият от Делио Роси победи с минималното 1:0, след като в 88-ата минута защитникът на канарчетата Пламен Димов си отбеляза автогол и трите точки отидоха на сметката на Левски.

Година по-късно сините откриха 2019 година с домакинство на другия пловдивски тим – Локомотив. Анте Аралица даде преднина на черно-белите, а Давиде Мариани донесе точката за столичани с гол в 71-ата минута. През 2020 година феновете станаха свидетели на двубой между Левски и ЦСКА, който завърши при скучно нулево равенство.

Година по-късно столичани победиха лесно Монтана с 2:0 на „Герена“ с голове на Здравко Димитров и Стивън Петков, но в края на сезона Левски зае разочароващото осмо място в класирането. Миналата година бе стартирана мечтано и навръх 149-ата годишнина от обесването на Васил Левски, сините победиха с 2:1 Локомотив Пловдив след красиви попадения на Андриан Краев и Филип Кръстев. Воденият от Станимир Стоилов допусна единствено две загуби до края на първенството от Лудогорец. Левски завърши четвърти, но феновете бяха в еуфория след спечелването на купата и начина на игра на "сините".

А каква сума ще получи Левски от трансфера на Георги Миланов - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички