Кондиционният треньор на "сините": В Левски срещнах най-отговорните и трудолюбиви играчи


Кондиционният треньор на "сините": В Левски срещнах най-отговорните и трудолюбиви играчи
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

4000 0

Кондиционният специалист Михайло Шекеровски, който е част от щаба на Станимир Стоилов в Левски, даде интервю пред "Труд", в което говори за летния лагер на "сините" и разкри любопитни детайли от работата си на стадион "Георги Аспарухов".

В началото северномакедонецът отговори на въпрос с какво настоящата подготовка е по-различна от предишните: "Трудно е, защото имахме 8 национали и всеки участваше в различна формация или турнир. Петима бяха с България, други двама с младежите, а Хосе Кордоба бе част от състава на Панама за турнир във Франция. Всеки от тях имаше своя програма за подготовка според зависи колко са тренирали и играли", започна той.

"Другото е, че имахме 9 почивни дни, от които им бях дал 4 тренировки, така че почти не са почивали. Гледахме да работим по същия начин, по който сме го правили и в състезателния микроцикъл, за да няма отпускане. Сложното дойде, когато към отбора се присъедини втората група и трябваше да ги интегрираме към вече трениращите. Подготвяме се като отбор, но натоварванията ни са индивидуални. Следим ги футболистите на GPS как се натоварват всеки поотделно. Целта ни не е да са на едно ниво, а от всеки да извличаме максимума - футболистът да дава максимума от себе си".

"Тук е мястото да кажа, че съм бил в много отбори, но в Левски срещнах най-отговорните и трудолюбиви играчи. Не го казвам, защото съм тук, а защото това е истината", призна Шекеровски и след това се върна 9 месеца назад, когато започна на "Герена":

"Стараехме се още в началото да вкараме различни методи, за да подобрим общата физическа форма. Реално ни трябваха поне 4 седмици, за да вдигнем нивото. Отделно самите футболисти се нуждаеха от период на адаптация, който продължи може би около 10 тренировки. Тук визирам начина на работа при нас, тъй като е по-различен. При г-н Стоилов, когато се каже тактическа тренировка, това е най-трудното занимание, без значение какви други неща се работят".

Михайло Шекеровски е в България повече от 10 години и за този период от време е работил в Ботев Пловдив, Септември София и Локомотив Пловдив. В края на своето интервю той отговори на въпрос на изданието кой български играч му е направил най-голямо впечатление:

"Като качество безспорно това беше Иван Цветков, няма две мнения. Като развитие Тодор Неделев. Имаше при него много голям прогрес, визирам периода, когато Стоилов бе начело на Ботев Пловдив. После дойде трансферът му в Майнц".

Вижте още: "За футбол можем да говорим най-рано след 3-4 месеца" - лекарят на България разкри къде е Тодор Неделев

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички