"За футбол можем да говорим най-рано след 3-4 месеца" - лекарят на България разкри къде е Тодор Неделев


"За футбол можем да говорим най-рано след 3-4 месеца" - лекарят на България разкри къде е Тодор Неделев
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1296 0

Лекарят на националния отбор по футбол на България д-р Бисер Бочев даде интервю пред "Мач Телеграф", в което разкри подробности за актуалното състояние на Тодор Неделев, който пострада тежко в катастрофа в Грузия.

Бочев заяви, че на този етап не могат да се дават прогнози за завръщане в игра: "Не мога да се нагърбя с подобни прогнози. Първо, става дума за много сериозна травма и операция. Също така не забравяйте, че присъства и психологически момент, редом с физическото възстановяване. Както казах на пресконференцията преди двубоя с Грузия - за футбол можем да говорим най-рано след 3-4 месеца. В момента най-важно е Тодор да се върне към нормалния живот. Сигурен съм, че ще се завърне и към футбола".

"Държа да отбележа, че БФС положи максимални усилия от всякакво естество в последните 2 седмици, за да стигнем до момента, в който Тодор вече е у дома и в клуба си. Професор Ингороква, който оперира Тошко в Тбилиси, следи възстановяването му, макар и дистанционно. Поканихме го да посети Неделев в Пловдив и да даде експертното си мнение за бъдещото му възстановяване".

Докторът на "лъвовете" назова и настоящото местоположение на Неделев: "В Пловдив, при семейството си. Смятам, че в тази среда той ще бъде по-спокоен, което ще спомогне и за по-бързото му възстановяване".

Бисер Бочев бе попитан и защо само футболистът на Ботев Пловдив е пострадал, въпреки че до него е имало и други играчи: "Първо - трябва да сме благодарни, че няма други пострадали, защото катaстрофата бе наистина свирепа. Ударът на втория в първия автобус бе точно на мястото, на което Тодор седеше. Но нека все пак оставим оценките на експертите - в момента тече разследване, което ще установи точните причини и обстоятелства за инцидента".

"Не трябва да се парадира с подобни истории. В крайна сметка това е дългът на лекаря. Радвам се, че в случая успях да бъда в помощ и отново благодаря на проф. Ингороква, чиято намеса се оказа безценна за Тодор", завърши д-р Бочев.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Кратки истории

Жените на Шави: Майка му го задържа 18 г. в Барса, съперничи за съпругата си на съотборник

Миналата вечер треньорът на Барселона Шави изуми футболния свят с убедителната победа над не кой да е, а над...

Реклама
Най-четени новини

виж всички