Бивш "моряк" коментира шансовете на Левски срещу ПАОК и отношението на феновете в Гърция и България


Бивш "моряк" коментира шансовете на Левски срещу ПАОК и отношението на феновете в Гърция и България
Снимка: Ivaylo Borisov / LAP.bg

4288 0

Бившият бранител на Черно море Димитриос Хантакияс счита гръцкия гранд ПАОК за фаворит в предстоящите мачове срещу Левски от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. За "сините" играчът подчерта, че са добър отбор, а най-голямо значение имат феновете и треньорът.

Гъркът игра за "моряците" през сезон 2019/2020, пристигайки от гръцкия Панетоликос. Тимът от Варна бе първият отбор зад граница за централния защитник, който в последните две години се подвизава за Зира от Азербайджан.

"Левски е много голям клуб, подкрепян от изключително страстна публика. На ПАОК няма да му бъде лесно, но това е един от най-стойностните отбори в Гърция и смятам, че е фаворит за класирането", коментира 27-годишният защитник пред sdna.gr.

"Левски имаше финансови проблеми и няма нито един останал футболист от тези, които преди време бяха съотборници на Янис Каргас. За треньора им Станимир Стоилов пък съм чувал само положителни неща. Той ги взе в момент, в който бяха в долната половина на таблицата, но не само ги класира в европейските турнири, а спечели и купата".

"Да, българското първенство е по-слабо от гръцкото, но в момента Левски е стабилен отбор. Предполагам, че ще опита да измъкне нещо от ПАОК на контраатаки, какъвто би бил планът на всички български отбори срещу този съперник. Изключение прави само Лудогорец, който обича да контролира играта и атакува от първата минута".

"Между България и Гърция има голяма разлика в отношението на привържениците. Там не е толкова зле, колкото у нас. Да, пак има оспорвани дербита и така нататък, но поне знаеш, че в края на мача няма да отнесеш бутилка в главата. Играх в двубои с голям залог срещу отбори като Лудогорец и ЦСКА, но не видях във феновете тази крайност и фанатичност, която виждам в Гърция", заяви бранителят.

"Проблемите на Левски се появиха, когато заминавах за Азербайджан. Впечатлих се като разбрах, че феновете събират пари, за да плащат заплатите на футболистите, тъй като в противен случай отборът щеше да се разпадне. Това бе нещо ново за мен. В Гърция едва ли някога ще се случи. Те си спасиха отбора от фалит", завършва Хантакияс.

Бранителят е играл два пъти срещу Левски - при загубата с 0:3 на 15 септември 2019 на "Герена" и при равенство 2:2 на "Тича" през началото на 2020 г.

Вижте точните часове на двете срещи между Левски и ПАОК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички