Легендарен защитник с 296 мача за "сините" предрече: ПАОК ще подцени Левски


Легендарен защитник с 296 мача за "сините" предрече: ПАОК ще подцени Левски
Снимка: Levski.bg

4589 0

В днешния 24 юни легендарният защитник на Левски и националния отбор - Пламен Николов, навършва 65 години. Кариерата му стартира в Спартак Плевен, а за "сините" е изиграл 296 мача между 1977 и 1988 г., а след това и в периода 1990 - 1992 година. Той има и 55 двубоя за България, като през 1984-а е избран за "Футболист №1" на страната.

В интервю пред "Тема Спорт", Николов заяви, че 26-кратните шампиони отново са станали силен отбор, благодарение на своите привърженици: "В момента Левски върви напред и стана силен отбор. За мен това е благодарение на феновете. Най-голямата заслуга клубът да се спаси и да играе така е изцяло заслуга на привържениците. В момента Левски излиза пред своя публика навсякъде - дали като домакин, или гост. Фантастичните привърженици заслужават "сините" следващата година да станат шампиони. Мисля, че може да се получи това нещо".

Относно юношите на клуба: "Има много добри таланти. Мога да дам пример с Марин Петков и Андриан Краев. Това са футболисти, които трябва да играят постоянно, за да могат да бъдат продадени за добри пари в чужбина и Левски да спечели от тях. Само да не тръгнем отново в другата посока с привличането на чужденци. Стане ли това, означава край. Дори и "сините" да станат шампиони с такъв отбор, няма ли го левскарското в сърцето, не е добре".

"Не му давам съвети на Мъри, но Левски притежава добра детско-юношеска школа и има много млади момчета, на които да се дава шанс. Спомням си как се даде такъв, когато бях на "Герена", на силното поколение през 80-те на Боби Михайлов, Наско Сираков, Гибона, Краси Коев, Емо Велев, Ники Илиев, които започнаха да играят много силно", спомни си бившият защитник на отбора.

Рожденикът бе попитан и дали Левски може да отстрани ПАОК в евротурнирите и отговори така: "Разбира се, че може. ПАОК ще подцени Левски. Чета, че говорят постоянно за слабите резултати на сините в Европа и неучастието от години в турнирите. Но Левски си е Левски. Дано да ни подценят и винаги има шанс. Надявам се и съм обнадежден, че може сините да ги отстранят. Гръцкият и кипърският футбол ни изпревариха, но Левски може да победи ПАОК".

Вижте още: Бивш футболист на Левски подписа 3-годишен договор с ПАОК

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички