Кокала: Левски е продавалнята, да не казваме "Мъри ги е докарал"!


Кокала: Левски е продавалнята, да не казваме "Мъри ги е докарал"!
Снимка: Ilian Telkedjiev LAP.bg

2269 0

Бившият треньор на Левски Емил Велев-Кокала коментира резултатите на тима в контролите. Той посочи къде куца играта на тима.

Резултатите са важни!

"Не трябва да се говори с клишето, че резултатите не са важни. Предполагам, че Николай Костов се опитва да нагоди титулярния си състав, на който ще заложи в първенството, и затова прави толкова експерименти. Да, резултатите не се гледат, но пък е важно и да не падаш. Това убива самочувствието на играчите. Левски е гранд и винаги трябва да играеш за победа", заяви Велев пред "Тема спорт".

Не трябва да се говори клишето, че резултатите в контроли не са важни

Големият проблем в "синята" игра

"Основно гледам, че проблемът е във фаза защита. Не визирам само представянето на бранителите, а играта на целия отбор, как реагира при атака на съперника. Срещу Баник Острава имаше пасове дълбоко в пеналта на сините, никой не биеше противника и тези топки си преминаваха необезпокоявани. Затова се стигна до толкова положения пред вратата на Ники Михайлов. Да, винаги има и спадове, но в състава няма креативност", отсече той.

Според Кокала е грешка, че Андриан Краев не играе, а е оставен в София по време на зимната подготовка. "Не го взеха в Турция и за мен е грешка, че не играе. Използвай го, докато можеш и след това да ходи, където си иска. Не можеш да го накараш насила да остане. Едно време се борихме за Левски. Сега всичко е бизнес", заяви той.

"Не Мъри продава, а марката "Левски"!

Велев е категоричен, че не Станимир Стоилов е отговорен за интереса към играчите на "сините", а марката "Левски".

"Който играе в Левски, го виждат в Европа и го купуват. Сега се споменава как Мъри Стоилов ги е довел и в момента ги продават. Самата марка „Левски“ трансферира играчите. Това е продавалнята. Виждат го навсякъде, а миналата година и в Европа. Неслучайно затова се трансферираха тези футболисти. Едно е да играят на "Герена", а друго е… Да не споменавам отбор, че ще се обидят.

Част ли си от Левски, ЦСКА, а вече и от Лудогорец, си продаваем. А сега си казваме "Мъри ги е докарал". Леле, страшните трансфери?! Левски продава футболистите, а не Стоилов или Сираков. Името на клуба. В каквото и състояние да е – разклатено, разкрачено, безпарично, отборът е продавалнята. Хората като влезнат в специализираните сайтове, гледат играчите на Левски, ЦСКА и Лудогорец. Ако ще сините да са на 15-о място, клубът пак ще продава", посочва треньорът. А ето какво мнение изрази Емил Спасов за подготовката на Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички