Шефът на НКП: Не сме се молили на Бойко Борисов, а предложихме два варианта


Шефът на НКП: Не сме се молили на Бойко Борисов, а предложихме два варианта
Снимка: БГНЕС

1724 0

Председателят на Националния клуб на привържениците на Левски Степан Хиндлиян е отрече фенклубовете да са се молили на премиера Бойко Борисов с писмото си, а му били предложили два варианта за спасение на Левски. Той обясни и от какво са породени и двете им искания.

"Ние не сме молили, това са въпросни интерпретации след това. Ние сме изпратили писмо, в което предлагаме два варианта - заем, който да бъде обезпечен от други вземания, а другият е - бившите спонсори имали желание дадат пари, но имат запор върху сметките. Сега, аз осъзнавам, че запор на някои сметки се вдига от съда, но доколкото ми е известно същите хора им е било разрешено да бръкнат в тези сметки и да направят едни дарения съвсем наскоро. Дарения, които напоследък са доста модерни в публичното пространство от разни хора. И заради това си позволихме да предприемем тази крачка, защото това бяха двата единствени изхода в момента в Левски да вземат някакви пари.

Колкото се отнася до заема, това не е молба. Когато човек отива до банката моли ли се, или се подава иск. Тези пари ще бъдат върнати. Нашият изпълнителен директор Павел Колев е много запознат с тези международни дела и каза, че е обичайна практика в Италия и Германия. Рома и Вердер вече са прибегнали до този модел", разкри Хиндлиян в „12+3“ на програма „Хоризонт“.

Той е на мнение, че някой създава напрежение и интрига с декларацията, изпратена днес от името на сдружение "Сини сърца". Той е категоричен, че идеята Тръст "Синя България" да се раздели с акциите си и да ги продаде не е добра, тъй като по този начин бъдещият мажоритарен собственик би бил абсолютно безконтролен.

"Сутринта се появи една декларация, подписана от сдружение „Сини сърца“, в която се призовава Тръст „Синя България“, който е миноритарен акционер в Левски, да пусне в продажба акциите си на дребни акционери, които да ги закупят за 3 милиона лева и тези средства да влязат моментално в клуба. … Впоследствие се оказа, че членове на сдружението и самият му председател опровергаха тази информация и заявиха, че тя не отговаря на истината. Това в момента създава изключително голямо напрежение и много голяма интрига и има някакъв сценарист, който стои отзад".

"Това може да бъде най-краткият път до слагането на „тире“, защото ако няма миноритарен акционер, който да контролира под някаква форма мажоритарния, то в един момент той може да обяви дружеството във фалит и ние да прегърнем „тирето“… Ако този интригант, който прави тази гнусотия, иска да даде пари на Левски, той може да стане член на Тръст „Синя България“, която е отворена организация, да се дадат тези пари, които ги предлагат, и тръстът целево ще ги пусне в бюджета на Левски…. Ако тези хора са добронамерени, защо се обръщат към миноритарния пакет, защо не поискат част от пакета, който се държи от г-н Божков?“, допълни той.

Междувременно пък една от звездите на Левски опроверга твърденията, че ще напусне "сините" с официално изявление.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички