Хиндлиян: Васил Божков трябва да реши дали Левски ще живее, или не


Хиндлиян: Васил Божков трябва да реши дали Левски ще живее, или не
Снимка: БГНЕС

1697 0

Васил Божков трябва да реши дали Левски ще живее или не. Това смята шефът на Националния клуб на привържениците на Левски Степан Хиндлиян. Той изрази мнение, че държавата едва ли ще се наеме да спонсорира клуб, срещу чиито собственици е образувано наказателно преследване.

"Разбира се, че Левски може да го няма. Ако не се платят тези пари, може да не завършим сезона. А няма как, при тази собственост в момента, да влязат пари в клуба. Решението е на г-н Божков. Той трябва да реши дали Левски да живее или не. Практически е така, защото от това къде са акциите и това къде остава собствеността, зависи дали ще може това дружество да продължи да съществува. С историята, с трофеите", сподели Хиндлиян в предаването "Лице в лице" по bTV.

"Аз не мисля, че разстоянието до Дубай е проблем. Проблемът е, че собствениците и рекламодателите на Левски са поставени в невъзможност да финансират клуба, а в същото време няма откъде да влезнат абсолютно никакви пари. Това е проблемът. Далеч съм от мисълта, че държавата ще спонсорира клуб, срещу чиито собственици е образувала наказателно преследване. Защото тогава вие (журналистите) ще задавате много въпроси, и то с основание", добави още шефът на НКП.

"Стана ясно от думите на министър-председателя вчера, че за да се предприемат каквито и да е действия, дали от тотото или която и да е друга, ако ще бъде държавна компания, трябва да се смени собствеността. Преди да реши г-н Божков дали той да се превърне в ликвидатора на Левски или в човек, който въпреки всичко, е дал възможност клубът да продължи да съществува, ние не можем да дадем отговор за тотото", категоричен е Хиндлиян.

По-рано през деня шефът на НКП на Левски заяви, че не са се молили на Бойко Борисов, а са предложили два варианта (подробности четете тук). А от каква сума спешно се нуждаят "сините", за да оцелеят - вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички