Филип Кръстев изпусна дузпа, но се реваншира на Левски с победен гол в 95-ата минута!


Филип Кръстев изпусна дузпа, но се реваншира на Левски с победен гол в 95-ата минута!
Снимка: Domenic Aquilina / LAP.bg

11947 0

Отборът на Левски спечели много трудно гостуването си на малтийския Хамрун Спартанс с минималното 0:1 в първи мач от третия квалификационен кръг в Лигата на конференциите. Двубоят на националния стадион "Та Али" бе белязан от пропусната дузпа от Филип Кръстев в 11-ата минута, но късно в добавеното продължение на мача Кръстев се реваншира, отбелязвайки победен гол.

Левски започна агресивно срещата и спечелиха дузпа, след като Билал Бари бе задържан от противник при центриране от корнер. Кръстев успя да прати вратаря на Хамрун в обратния ъгъл, но пък ударът му срещна страничния стълб. След това "сините" контролираха повече топката, но Хамрун бе добре прибран в отбрана и не даде никакви възможности на играчите на Станимир Стоилов.

Отборът на Левски имаше сериозни трудности в отправянето на точни удари в мача, като от осем изстрела имаше само един в целта. След час игра пък се откри най-чистият шанс за гол пред Хамрун, когато Додо стреля към вратата на Левски от непосредствена близост, но Николай Михайлов успя да избие с крак.

Мачът вървеше към нулево реми, когато дълбоко в добавеното продължение на срещата - в 95-ата минута, удар на Андриан Краев бе блокиран от играч на Хамрук, а топката се озова във Филип Кръстев, който с хладнокръвен удар донесе победата на Левски.

Реваншът на стадион "Георги Аспарухов" е след седмица (11 август).

РАЗВОЙ НА МАЧА ХАМРУН - ЛЕВСКИ

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Левски започна агресивно срещата и след само десет минути получи шанс да открие от дузпа. "Сините" спечелиха 11-метров наказателен удар, след като Билал Бари бе задържан от Гиламер при центриране от корнер. Съдията показа жълт картон на играча на Хамрун и даде дузпа. Филип Кръстев прати вратаря в другия ъгъл, но изстрелът му попадна в страничния стълб и не влезе във вратата на домакините.

В следващите минути Левски продължи да бъде по-активен и да търси гола, но трудно създаваше положения пред противниковата врата. Хамрун успя да се справи успешно в отбрана, но за сметка на това рядко поглеждаше в предни позиции. Първото полувреме завърши почти без никакви ситуации за гол и пред двете врати, но с превес за "сините" в игрови план.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна с опасност пред вратата на Николай Михайлов, но не се стигна до гол. Малко по-късно пък Роналдо опита удар, който обаче бе далеч от целта. На "сините" им липсваше точност в завършващия удар, като след близо час игра възпитаниците на Станимир Стоилов бяха отправили осем удара, а само един от тях бе точен.

След час игра Николай Михайлов спаси Левски от сигурен гол. Джони проби по десния фланг и подаде по земя към близката греда, където играч на Хамрун засече топката от непосредствена близост до вратата. Капитанът на "сините" обаче показа отличен рефлекс и изби топката пред голлинията.

В следващите минути футболистите на Стоилов сякаш издишаха и трудно задържаха топката в свое притежание. Мачът обаче продължи в същото темпо - без особени опасности пред двете врати и скука за привържениците по трибуните. Мъри опита да даде импулс в играта на "сините" с включването на Андриан Краев и Илиян Стефанов, но и те не помогнаха особено за 10-ната минути, прекарани на терена.

Късно в добавеното продължение на мача Левски успя да "открадне" победата. Андриан Краев опита удар от границата на наказателното поле, който бе блокиран от играч на Хамрун. Топката обаче се озова в краката на Филип Кръстев, който след това успя да се реваншира за пропусната дузпа и да отбележи - 0:1!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Хамрун: Бонело, Борг, Емерсон, Биеличич, Корболан, Камензули, Пърса, Гиламер, Джони, Додо, Машике 

Левски: Михайлов, Цунами, Кордоба, Сундберг, Петрис, Миланов, Ван дер Каап, Кръстев, Роналдо, Уелтън, Бари

ПРЕДИ ДВУБОЯ ХАМРУН - ЛЕВСКИ

Тимът на Левски намери място в третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите, след като сътвори "чудо" (по думите на Станимир Стоилов) и отстрани гръцкия гранд ПАОК. Хамрун пък преодоля два съперника, за да стигне до мач с Левски - първо победи Алашкерт, а след това отстрани и Вележ.

Макар и да няма класата на ПАОК, Хамрун е достатъчно сериозно предизвикателство за Левски и не бива да бъде подценяван. Именно на това наблегна наставникът на "сините" Мъри Стоилов, който предупреди Левски "да не обърнем нещата по български, главозамайване след добър мач".

В групата на Левски се завърнаха двама играчи, които до скоро лекуваха контузии - Ивелин Попов и Илиян Стефанов. Попето обаче не е готов за игра и по всяка вероятност няма да бъде ползван от Мъри за днешния двубой. Треньорът на Хамрун Спартанс пък изчетка здраво Левски, но и подчерта, че и неговият отбор има силни страни.

ТОП КОЕФИЦИЕНТИ ЗА ДВУБОЯ ХАМРУН - ЛЕВСКИ!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички