Ивелин Попов е в Малта, срещу чийто национален отбор преживя кошмара с дузпата


Ивелин Попов е в Малта, срещу чийто национален отбор преживя кошмара с дузпата

5228 0

Звездата на Левски Ивелин Попов се завръща в Малта, за която няма кой знае колко добри спомени от кариерата си. Тази вечер "сините" гостуват на Хамрун Спартанс в първи мач от третия предварителен кръг на Лига на конференциите.

Преди около 8 години, бидейки капитан на националния отбор на България, халфът преживя един от най-неприятните си моменти с екипа на родината си. В квалификация за Евро 2016 "трикольорите" завършиха 1:1 с футболното тогава джудже Малта и загубиха шансове за класиране. Самият Попов изпусна дузпа в 76-ата минута, като стреля над вратата.

След злополучния мач, който беше в София, Попов призна, че е пил аулини и уиски, за да удави мъката си от резултата и от пропуска си. "След мача пих пет аулина, бях вкъщи с жена ми и баща ми, отворих една бутилка уиски и така удавих мъката. В 6:30 сутринта тръгнах за летището, дотогава не съм мигнал", гласеше признанието на звездата през ноември 2014 година.

Пропускът от бялата точка се случи в 50-ия мач на Попов за страната ни. След изиграването на 10 мача България завърши на четвърто място в група "Н" с 11 спечелени точки. 

За щастие на Ивелин, това не бе последната му среща с Малта. През следващата година, отново в рамките на квалификационния цикъл, на тяхна земя България победи островитяните, при това с негов гол. Но споменът за Малта със сигурност очи горчи в съзнанието на футболиста.

И сега, преди мача с Хамрун, халфът е на острова, с отбора, но няма да вземе участие в двубоя. А ето къде е ахилесовата пета на Левски според Петър Курдов. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички