Петър Курдов пред Sportlive.bg: Ахилесовата пета на Левски е липсата на таран! Ще решим всичко още в Малта


Петър Курдов пред Sportlive.bg: Ахилесовата пета на Левски е липсата на таран! Ще решим всичко още в Малта

4860 0

Левски гостува на Хамрун Спартанс в първа среща от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Двубоят е в четвъртък в Малта. При отстраняване на малтийците, „сините“ ще се изправят срещу загубилия от двойката между АЕК Ларнака и Партизан в плейофите за влизане в груповата фаза на турнира.

Sportlive.bg потърси за мнение бившия нападател на Левски Петър Курдов преди мача в Малта. Той коментира цялостното представяне на „сините“ досега при завръщането им на европейската сцена.

Ето какво заяви пред медията ни славният футболист на Левски:

- Г-н Курдов, Левски отстрани ПАОК, а сега на дневен ред са сблъсъците с Хамрун Спартанс. Първият мач срещу малтийците е в четвъртък, какви са очакванията Ви?

- Аз лично очаквах повече от гръцкия отбор, но се видя, че те са един посредствен тим. В никакъв случай не подценявам това, което нашите момчета от Левски направиха. Заслужават аплодисменти.

Що се отнася до следващия съперник – малтийците не знам да са някакъв страховит отбор и мисля, че сега Левски има много добър шанс да продължи в следващия етап от турнира. Вижда се една добра игра. Има стимул и желание. Това искаме да виждаме хората, които обичаме клуба.

- Хамрун Спартанс разполага ли с потенциал да окаже някаква по-сериозна съпротива поне в първия мач, когато са домакини, че дори и да се стигне до сензация, въпреки че грандът от Солун изглеждаше доста по-солиден отбор?

- ПАОК на хартия изглеждаха доста сериозен отбор, но ги видяхме и в двата мача, както вече казах. Допускаха едни детински грешки, които не отиват на името на такъв клуб.

Малтийците в никакъв случай не трябва да се подценяват, защото опитът и спомените са много от едно подобно подценяване. Аз лично се надявам, че ще бъдат отстранени и то с добър резултат, като ще бъдат победени и в двата мача.

- Това означава ли, че очаквате още след мача в Малта Левски да подпечата визите за плейофите?

- Да. Очаквам още в първия мач да се решат нещата.

- Евентуалният следващ съперник ще бъде загубилият от двойката АЕК Ларнака и Партизан Белград…

- Нека да не избързваме все пак с прогнозите. Нека се насладим на това, което отборът показва. На хубавия успех срещу ПАОК и сега да стискаме палци за мача в четвъртък. Там в най-лошия случай трябва да се направи хикс. Както вече казах, аз лично очаквам още в Малта да победим.

- Какви са шансовете на Левски да играе в груповата фаза на Лигата на конференциите при завръщането си в евротурнирите?

- Напълно възможно е с оглед на това, което видяхме до момента. Имат големи шансове. Ако прескочим този малтийски отбор, се надявам да се премине и през последното препятствие.

Всички знаем какво представлява Партизан Белград. Там мачът няма да е никак лек, ако се стигне до сблъсък между двата отбора.

При евентуален двубой с АЕК Ларнака също не може да се говори, че на Левски ще им бъде лесно. Причината е, че кипърският футбол отдавна не е това, което беше преди години. По наше време ги побеждавахме с лекота. Там се вкараха доста средства. Футболът в Кипър вече е на друго ниво. Работят доста чужди треньори. Имат сериозни успехи. Демонстрират и качествен футбол.

Честно казано, не бих се ангажирал с прогноза. Да я караме стъпка по стъпка. Нека първо минат мачовете с малтийците и да видим какво ще се случи. Дай Боже, да победим и тогава вече на преден план ще излезе следващият съперник.

В никакъв случай обаче тези двата клуба, особено Партизан Белград не е посредствен отбор или пък, че нямат традиции в евротурнирите. Знаем какво са постигнали през годините.

- Кое е най-силното оръжение на Левски в мачовете до момента, най-вече в двата срещу ПАОК?

- Оказа се, че момента отборът е хомогенен. Вижда се една драстична промяна от това, което представляваше през миналата година. Аз лично забелязвам сериозен и много добре подготвен отбор. Новите футболисти си паснаха в тима.

Харесва ми, че нашият отбор не отстъпва на никого в сериозните сблъсъци, до които се стигна. Борбата е по всички части на терена. Има и други интересни неща.

На мен ми се иска да отбележа, че трябва да се наблегне повече на нападението. Много често споделям и разговарям със сериозни футболни знаменитости, че нашият отбор винаги е играл с централен нападател. Сега обаче това нещо не го виждаме. Мисля, че там е ахилесовата пета на Левски.

Отборът винаги е разполагал с типичен таран. Доста хора минахме през този пост с №9 на гърба. Винаги е имало централен нападател, който е вършел основната работа в нападение. Но сега има друг стил и разбирания. Поради тази причина не искам да взимам отношение по този въпрос.

Според мен засега ваксата е уцелена и стискаме палци с лекота да елиминираме малтийския отбор.

А ето какви са очакванията на роден вратар, подвизаващ се в Малта.

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички