Ексклузивно: Заловиха Васил Божков!


Ексклузивно: Заловиха Васил Божков!
Снимка: БГНЕС

20723 0

Собственикът на Левски Васил Божков е бил задържан в Обединените арабски емирства, пише bTV. Информацията съобщи главният прокурор Иван Гешев. Българските власти очакват официално потвърждение утре, 1 февруари.

Гешев каза, че се очаква още утре да пристигнат официалните документи за това. Кога Божков ще бъде екстрадиран у нас, Гешев допълни, че зависи от местното законодателство. Главният прокурор каза още, че заедно с Божков е задържано още едно лице, чиято самоличност не е потвърдена и може би е още един от обявените за издирване от държавното обвинение. Задържано е и трето лице

Припомняме, че прокуратурата е повдигнала седем обвинения срещу хазартния бос. Божков бе обявен за общодържавно издирване в сряда, а също така имаше европейска заповед за арест. Късно снощи се появиха информации, че Божков вероятно се намира в Дубай, което бизнесменът категорично отхвърли.

Според информациите от главния прокурор обаче, Божков е бил заловен в Обединените арабски емирства, към които спада и Дубай. За момента не е ясно дали шефът на Левски се е намирал точно в Дубай или в някое от останалите шест емирства.

Екстрадирането на Васил Божков зависи от местното законодателство, подчерта Гешев. Главният прокурор каза още, че заедно с Божков е задържано още едно лице, чиято самоличност не е потвърдена и може би е още един от обявените за издирване от държавното обвинение. Задържано е и трето лице.

В началото на 2019 година стана ясно, че Васил Божков ще бъде новият силен на "Герена". Със смяната на ръководството "сините" започнаха да изплащат задълженията си към НАП, стабилизираха финансовото си състояние, а през този сезон са в битката за титлата в Първа лига.

След събитията в последните дни обаче Божков едва ли ще продължи да спонсорира Левски. Бъдещето на клуба изглежда неясно, а феновете вече изразиха недоволството си, включително и пред министър-председателя Бойко Борисов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички