Черен финансов облак над Левски след последните събития около Васил Божков


Черен финансов облак над Левски след последните събития около Васил Божков
Снимка: Официален сайт на Левски

9766 0

Действията на прокуратурата срещу Васил Божков могат да доведат Левски до много тежко финансово положение. Това става ясно от нова декларация на "Нове Холдинг", публикувана след поредните акции срещу бизнесмена, по време на които са иззети вещи и картини на Васил Божков, както и 400 хиляди лева от игрална зала. 

От холдинга, който държи акциите на Левски, публикуваха подробна декларация, в която обясниха в която обясниха къде виждат беззаконие в действията на прокуратурата, и начертаха крайно неблагоприятно финансово бъдеще на "сините" в следващите месеци. От компанията обясниха, че е трябвало да платят 144 хиляди лева по споразумението с НАП, както и още 41 хиляди евро на мениджър за трансферите на клуба, защото в противен случай Левски е застрашен от отнемане на точки и дори изваждане от Първа лига. 

От изявлението на фирмата става ясно, че компанията няма да може да разполага с активите си и да оперира с тях, което може да доведе до "много последствия на много нива". 

Ето и какво гласи декларацията на Нове Холдинг в частта, която се отнася пряко до футболния клуб: 

С всеки следващ ден от началото на тази печална сага става все по-ясно, че целта е овладяването на успешен частен бизнес и футболен клуб, който за последната година бе изваден от фалит. Всички действия на властимащите – хора и институции, са в разрез с действащите в страната ни закони. Те целят на практика да блокират дейността ни като поставят компаниите в невъзможност да извършват нормалната си дейност. Така например, трябваше да бъдат платени 41 000 евро на мениджърска агенция за два трансфера за ПФК “Левски” и ако тази сума не бе осигурена, клубът би загубил 3 т. от първенството, а при забавяне от 14 дни щеше да бъде изхвърлен от групите. Също днес беше срокът да се платят 144 000 лв. по споразумението за дълговете на клуба в размер на 5 млн. към НАП. Ако не бяха осигурени в срок, това би развалило автоматично споразумението, което щеше да означава поредна огромна загуба за клуба. Това е само един нагледен пример. Утре ние няма да сме в състояние да оперираме с активите на компаниите си поради незаконосъобразните действия на правоохранителните органи и това ще доведе до много последствия на много нива.

Ще търсим правата си в съда и ще отстояваме правото си да работим, въпреки държавните институции и репресивния държавен апарат", пише в декларацията на "Нове Холдинг". Пълното съобщение на фирмата четете в Actualno.com

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички