"Главболгарстрой" иска от Левски повече от 3,8 млн. лева


"Главболгарстрой" иска от Левски повече от 3,8 млн. лева
Снимка: Официален сайт на Левски

5004 0

 

лавболгарстрой" е подал искова молба срещу "Левски" в Софийския градски съд за повече от 3.8 млн. лева. Сумата е свързана със задължения на футболния клуб към строителната компания около изграждането на сектор А на стадион "Георги Аспарухов".
Сумата е трябвало да бъде изплатена от клуба до 29 януари 2020 г.

"Главболгарстрой" е подал искова молба срещу Левски в Софийския градски съд за повече от 3.8 млн. лева, пише "Дневник". Сумата е свързана със задължения на футболния клуб към строителната компания около изграждането на сектор А на стадион "Георги Аспарухов".

Сумата е трябвало да бъде изплатена от клуба до 29 януари 2020 г. Преди седмица "Главболгарстрой" обяви, че има да получава над 3 млн. лева с ДДС от "Левски". Тогава от компанията изтъкнаха, че са склонни на споразумение за разсрочено плащане на задълженията за пет години.

По-рано собственикът на "Левски" Георги Попов заяви пред медиите, че изпълнителният директор на "Главболгарстрой" го е уведомил, че ще бъде заведено дело. Попов посочи, че главницата на задълженията към "Главболгарстрой" е 2 738 162 лева, а лихвите към 31 декември 2019 г. са 366 130 лева. 

 

Междувременно стана ясно, че Левски е изплатил дълга си, заради който клубът бе заплашен да изгуби 3 точки и дори да бъде изхвърлен от Първа лига (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички