Единствен от родните тимове: Левски би в Европа, мина през ужасен терен и предупреждение за прекратяване на мача (ВИДЕО)


Единствен от родните тимове: Левски би в Европа, мина през ужасен терен и предупреждение за прекратяване на мача (ВИДЕО)
Снимка: facebook / levskiofficial

13077 0

Левски се оказа единственият български отбор, който спечели мача си в Европа през тази седмица. "Сините" сломиха Шкупи в Северна Македония с 2:0. В герои за успеха се превърнаха бразилците, след като Уелтън вкара след асистенция от Рикардиньо, а в края и Роналдо се разписа.

Мачът се състоя на изключително неприятен терен. Нервите преди и около сблъсъка пък продължиха и в двубоя, като в средата на второто полувреме дикторът на стадиона предупреди, че срещата ще бъде прекратена, ако случващото се по трибуните продължава (телевизионните камери не показаха за какво точно става въпрос).

Единственият гол в мача падна след половин час игра. Тогава Кристиан Димитров изпрати дълга топка напред и намери Рикардиньо, който се пребори със съперник, за да влезе в наказателното поле. Последва изпълнение, което приличаше на опит за удар, но което се оказа перфектно подаване за Уелтън. Вторият нямаше как да сбърка от непосредствена дистанция и реализира с едно докосване.

Освен с въпросното подаване пък Кристиан Димитров остави повече от добри впечатления с изявите си в двубоя. Най-ключовата му намеса бе в последните моменти от първото полувреме, когато показа отлична скорост и изчиста топката от голлинията, като я настигна и предотврати сигурно попадение.

В последните секунди пък Роналдо оформи крайния резултат след центриране на Марин Петков от корнер, отклонена топка от противников бранител и отлична позиция пред играча на Левски, който нямаше как да не вкара.

Това е първи мач от новия сезон, в който Левски не инкасира попадение. В същото време Шкупи получава първо такова в своята врата след 5:0 и 0:0 в двата мача срещу Хегелман в първия квалификационен кръг (все още не е започнал участието си в местното първенство).

Реваншът между двата отбора е след една седмица. В четвъртък (3-ти август) "сините" приемат Шкупи на стадион "Георги Аспарухов".

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В първите минути от двубоя Левски контролираше темпото и закономерно стигна до първия по-добър шанс за гол. Ел Джемили получи на втора греда след центриране и игра с глава от Рикардиньо. От трудна позиция обаче Ел Джемили стреля много неточно.

В 8-ата минута Андреев получи от свой съотборник, но се размина с топката и позволи тя да му бъде отнета в наказателното поле. "Сините" извадиха огромен късмет, след като играч на домакините не успя да намери празната врата, макар и не от централна позиция.

В следващите минути темпото се поуспокои, но Левски изглеждаше като по-опасния отбор, търсещ повече попадението. Статичните ситуации не се оказаха в помощ на тима, а играчите на Костов затрудняваха изключително много съперника си с пресата, която продължаваше навсякъде по терена.

В 28-ата минута Пламен Андреев се намеси с безценна намеса. След ъглов удар топката бе насочена опасно с глава към вратата му, но младият страж показа страхотен рефлекс.

30' - 0:1! След изпратена дълга топка от Кристиан Димитров Рикардиньо овладя в наказателното поле, справяйки се с опонент. Веднага след това подаде успоредно на голлинията към Уелтън, а той от непосредствена дистанция нямаше как да сбърка!

Пет минути след това Левски организира светкавична контраатака, която завърши с отлична позиция за стрелба малко преди границата на наказателното поле, открила се пред крайния бранител Жереми Петри. Той шутира, но ударът му мина с малко покрай страничния стълб.

В първата минута от добавеното време Андреев излезе, за да скъси дистанцията срещу изведен футболист зад отбраната. Стражът бе прехвърлен, но Кристиан Димитров показа отлична скорост, настигна топката и я изчисти буквално от голлинията.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Първото по-добро положение за гол през втората част се откри пред Левски в 52-рата минута. Кордоба изнесе добре и комбинира с Уелтън, който потърси Рикардиньо в наказателното поле, но вторият загуби баланс и не успя да стигне до топката.

Секунди след това Рикардиньо успя да си осигури опзиция за изстрел, но ударът му бе твърде слаб по земя и не затрудни противниковия страж.

В 59-ата минута Кордоба отне, топката попадна в Краев, а той изведе Уелтън в наказателното поле. Бразилецът навлезе опасно, но последва много неточно отиграване.

В 63-тата минута дикторът на стадиона предупреди, че ако продължава ситуацията по трибуните, мачът ще бъде спрян. Телевизионните камери обаче не показаха какво точно се случва!

Пет минути след това Ел Джемили центрира по заучен начин по земя от ъглов удар на първа греда. Стигна се до комбинация със съотборник и гостите останаха близо до удар от непосредствена дистанция, но подобна развръзка бе предотвратена.

Четвърт час преди края на мача Кристиан Димитров се отличи с поредна превъзходна намеса. Този път се намеси ключово при центриране в наказателното поле.

С напредването на времето домакините ставаха все по-активни в нападение и натиснаха гостите. До попадение обаче така и не се стигна, а вместо това Левски вкара в края.

90+4' - 0:2! Петков центрира от ъглов удар, Али от гостите отклони с глава, а Роналдо се разписа на опразнената врата.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Футболистите на Николай Костов са в ролята на фаворит, но ще бъде от ключово значение това как ще успеят да се нагодят спрямо терена на Националния стадион на Република Северна Македония.

Местното първенство в Шкупи все още не е започнало, но отборът "показа мускули" в Европа, след като разгроми Хегелман с 5:0 в първия двубой от първия квалификационен кръг. В същото време Левски инкасира попадения и в двата си мача до момента през новия сезон.

"Сините" ще опитат да вземат добър резултат преди реванша, който ще се състои след седмица (03.07). Тогава те ще са на стадион "Георги Аспарухов" и на далеч по-добър терен, както и пред много повече свои привърженици.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички