Бивш треньор на "сините" вратари: Андреев трябва да бъде налаган, има лидерски качества!


Бивш треньор на "сините" вратари: Андреев трябва да бъде налаган, има лидерски качества!
Снимка: Levski.bg

2941 0

Дългогодишният треньор на вратарите в Левски Валентин Захариев се застъпи за стража на "сините" Пламен Андреев, който получи критики за представянето си в мача срещу Локомотив (Пд). Младият футболист позволи на топката да мине от ръката му в мрежата при шута на Джовани и някои фенове на тима нададоха вой с думите" "Махайте го!", "Не става!".

"Много пъти се е случвало да ти вкарат с един удар. Пламен Андреев можеше и по-добре да реагира, но има и такива моменти. Нямаше и късмет в тази ситуация. Но това е грешка на растежа, като придобие опит от мачовете, които играе, след една година подобна топка няма да влезе.

Сега има ситуации, които още не ги разчита добре, но това ще се промени с натрупването на опит, а не на тренировки. Колкото и да се опитват да пресъздадат по време на занимание тази ситуация - не могат да го направят. Хубаво беше подаването, а ударът беше силен и по земя", коментира Захариев пред "Мач Телеграф".

Треньорът обясни, че тези топки са най-трудни за вратарите и че на Андреев трябва да се даде шанс и да бъде налаган. Според него е напълно нормално 17-годишен вратар да бърка.

"То и грешката не е кой знае колко голяма... Ако разчитаха на Ники в този мач, то попадението на Локо (Пд) нямаше да го коментираме, по принцип. Михайлов можеше и да го спаси само с опит, защото можеше да му е по-различна позицията и реакцията.

Пламен ми прави много силно впечатление при центриранията. Той в наказателното поле е господар във въздуха, както и в онези топки между него и защитниците, които са много трудни за вратаря. Така че, Андреев да го оставим на мира да пази и като свърши сезонът, ще му направим анализ на представянето. Моите вратари са били най-добрите и са им вкарвали много по-вратарски голове", допълни Захариев.

Според него българин, при това от "синята" школа, трябва да пази за Левски. Категоричен е, че там се работи най-добре.

"Пламен има лидерски качества. Много добре командва защитниците. На него му се чува гласа дори тогава, когато стадиона е пълен. Той е дете, а има самочувствието да командва по-големите", отсича той и допълни, че Андреев не е подвел Станимир Стоилов нито веднъж досега, включително и срещу Локо (Пд). А кой човек, свързан с Левски, не приема факта, че Андреев е капитан, четете тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички