Батков: Левски е един от малкото клубове, които може да мине и без модела "Бащица"


Батков: Левски е един от малкото клубове, които може да мине и без модела "Бащица"
Снимка: БГНЕС

1660 0

Бившият собственик на Левски Тодор Батков е на мнение, че "синия" клуб може да избяга от модела "Бащица" и е един от малкото отбори в България, които могат да си го позволят. Това обаче няма да се случи лесно, като ще трябва да се положат много усилия и даде примери как феновете могат отново да помогнат.

"Левски е един от малкото клубове, които може да мине и без модела "Бащица". Не трябва да го изключваме, но не трябва той да носи цялата тежест, да има чисти пари и да е подкрепян от левскарската общност. Когато дойде тип "Бащица" се демотивира общността и застава на позицията да критикува, но без да се ангажира. Привържениците на Левски показаха, че обичат клуба си. Наско и Тити трябва да са пределно открити и всичко да е прозрачно.

Задължително трябва да се направят сериозни промени в спортно-техническото ръководство, да се разделят с футболисти. През 2004 година какво направих? Първо върнах Наско и назначих Мъри. Освободихме един куп футболисти, които считахме, че са ненужни и взехме деца от школата. Събрах отбора със Сираков и казах: Г-н Чорни го няма, аз нямам неговите пари. Подготвил съм едни анекси и намалявам парите на 50%. Някой има ли нещо да каже? Дойде Елин Топузаков и каза, че няма място за коментар и подписа. Всички други всички подписаха", разказа бившият собственик на клуба пред Нова телевизия.Той е категоричен, че заплатите трябва да се намалят, защото показаното на терена определено не отговаря на качествата.

Батков заяви, че комбинацията Наско Сираков - Тити Папазов е най-доброто решение в момента. "Двамата са доказани левскари, успели хора. С Наско съм работил на три етапа с него. В спортно-техническо отношение той е един от най-добрите. Добрата новина е, че се реши този заплетен възел с акциите. Те вече са тук в България, в доказани левскари, приети и обичани. Второ приветствам идеята на Сираков да обяви финансовото състояние. То е много тежко, но не е неспасяемо", каза Батков.

Той коментира и дълговете на клуба, като заяви, че най-сериозни притеснения будят текущите задължения и задълженията към НАП, като е много важно да се спазват падежите за месечните вноски. "Другият въпрос е от къде ще дойдат парите. Според мен при тази прозрачна собственост и безспорността на хората, които държат акциите. Левски ще има пълното основание да чукне на всяка врата, за да набере спонсори и рекламодатели. Марката Левски е от най-котиращите се марки в България. Това е рекламен носител. Левски има най-много привърженици. През 2014 и 2015 обявихме и поканихме фенове на Левски да дарят сума на клуба, за което да получат от моите акции безвъзмездно. Това е вариант и сега. Скрито публично предлагане. Надявам се да са мислили и по този вариант. Разменихме думи на мача с Лудогорец.

Левски спокойно може да пусне емисия акции и да набере нов капитал. Много се занемари разпространяването на членски карти. Наскоро Лафчис лансира идеята - 100 000 члена, които да плащат членски вност 50-70 лв годишно, което не е чак толкова много пари. Това е въпрос на организация и популяризация. Има потенциал за 500 000. Това е въпрос на организация. Ако някой трябва да е двигател на форма за популяризация, на чукане, на отваряне на врати това е Тити Папазов. Ролята на Наско е много отговорна. Прави впечатления, че коланите са разпуснати и харчовете са високи в сравнение с продукцията", каза Батков.

На вчерашната пресконференция Наско Сираков също обяви, че според него моделът "Бащица" е изчерпан и посочи приоритета пред клуба - ето какво заяви.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички