Сираков вижда край на модела "Бащица" в Левски и обяви ДЮШ за основен приоритет


Сираков вижда край на модела "Бащица" в Левски и обяви ДЮШ за основен приоритет
Снимка: БГНЕС

1670 0

Наско Сираков обяви върху какво мисли да акцентира като собственик на Левски и смята, че фокусът трябва да е върху ДЮШ, която да бъде развита в идните години. Освен това сподели, че според него т.нар. модел "Бащица" вече няма как да съществува.

"Ако някой си мисли, че ще докараме следващия бащица - това няма как да се случи. Видяхме, че в този модел нещо куца. "Левски" се мъчи с този модел вече няколко години. Предпочитам да има 10 малки спонсора вместо един голям. Гарантирам, че ще ги намерим. Ако дойде някой желаещ и направи такова предложение на бъдещето на клуба и хората са убедени, че той е стабилен аз ще прехвърля своя дял. Такова нещо обаче не се предвижда в близко и далечно бъдеще. Ако има финансово предложение за закупуване на акции ще помоля Тити част от неговите да бъдат продадени", коментира мажоритарният собственик на клуба, като вече заяви, че феновете ще имат свой представител в управлението.

"За ДЮШ там ще обърнем най-сериозно внимание и не само на приказки, както бе през годините. Да дадем на нашите момчета да тъпчат и този главния терен на "Георги Аспарухов". Това е мястото, където трябва да се обърне най-голямо внимание. Материалната база, виждате в какво състояние е стадиона, мисля, че единственото по-лошо място в София е "Българска армия". Ще търсим съдействие и разбиране от премиера на България, защото многократно през години е показал съпричастност към футбола.

Вече съм казал няма да се молим на премира, за да ни плаща дълговете, а за разбиране за стадиона, както направи с други. Левски заслужава да има значително по-добър стадион. Говорил съм с всички фенски организации и съм им казал, че няма да обещавам титли и купи, защото с толкова задължения и с тази материална база не е нормално да имаме такива аспирации. Там, където е текло, пак ще тече и съм сигурен, че Левски ще си стъпи на краката. Но първо трябва да сме коректни към всички, на които се дължат пари.

А каква ще е съдбата на Павел Колев - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички