Асен Чандъров спаси Левски срещу Берое, "сините" с много важни три точки (ВИДЕО)


Асен Чандъров спаси Левски срещу Берое, "сините" с много важни три точки (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

7949 0

Левски победи Берое на стадион "Георги Аспарухов" с минималното 1:0 в мач от 27-ия кръг на Първа лига!

Двубоят не бе особено зрелищен и чистите голови ситуации се брояха на пръстите на едната ръка, но все пак, в четвъртата от добавените пет минути продължение на второто полувреме, Асен Чандъров матира Иван Караджов и така донесе много важни три точки на "сините" в борбата за третото място в крайното класиране. 

Тимът на Елин Топузаков не допусна гол в седми пореден мач и събра актив от 48 т. на петото място, колкото има и четвъртият Черно море. Третият ЦСКА 1948 е с 57 точки. Берое пък остава на 12-а позиция с равен брой точки с 11-ия Ботев Враца - по 24. 

*В следващия кръг столичани гостуват на Ботев Пловдив (29 април), а старозагорци ще бъдат домакини на Пирин Благоевград (30 април)!

Ето как се разви мачът Левски 1:0 Берое

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ 

Мачът на "Герена" започна в умерено темпо и пред погледа на 5-6 000 души. Първата по-интересна ситуация бе в седмата минута, когато Уелтън проби по лявото крило и центрира към Роналдо на втора греда, но сънародникът му не успя да нанесе качествен завършващ удар, който да попадне в очертанията на вратата. 

В 12-ата Филип Кръстев изпълни корнер, а Келиан ван дер Каап скочи най-високо и засече с глава, но топката прелетя малко над напречната греда. В 23-ата Андриан Краев видя непокрития Рикардиньо в наказателното поле, но бразилецът бе изпреварен от Иван Караджов. 

След половин час Роналдо поиска дузпа, но главният съдия не намери основания да отсъди такава, а и ВАР не се намеси, за да коригира евентуално грешно отсъждане. Малко след това Рикардиньо опита задна ножица и също поиска 11-метров наказателен удар за предполагаема игра с ръка, но отново нямаше последствия за Берое и, както стана ясно от повторенията, това бе правилното решение!

В 35-ата минута беше показан и първият жълт картон - получи го Густаво Каскардо за нарушение срещу Уелтън. В 41-вата Рикардиньо бе съборен на около 25 метра фронтално срещу вратата на "зелените", а Филип Кръстев се зае с изпълнението на пряк свободния удар, но не успя да прехвърли стената. Полувремето приключи без точни изстрели, а старозагорци нямаха дори неточни!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Николай Киров извърши една смяна на почивката - Вини Трибуле се появи на мястото на Божидар Пенчев. В 50-тата минута Филип Кръстев тръгна на дрибъл от центъра и стигна чак до наказателното поле, преди да загуби баланс и да падне. Халфът поиска дузпа, но реферът не се впечатли от претенциите му. Секунди по-късно пред Трибуле се откри чудесна възможност да отбележи гол, но ударът му бе блокиран по страхотен начин с шпагат от Келиан ван дер Каап.

Вторият жълт картон отново бе за футболист на Берое - Зария Ламбулич, който фаулира грубо Роналдо и дори контузи съотборника си Сана Гомес, който също гонеше Роналдо. Това накара Николай Киров да извърши принудителна смяна и на терена се появи Макс Челич. Елин Топузаков също направи корекция - Жереми Петрис бе заменен от Патрик-Габриел Галчев.

В 56-ата минута Келиан ван дер Каап засече центриране и прати топката във вратата на Иван Караджов, но голът бе отменен правилно заради засада. В 58-ата нидерландецът се отчете с още една ключова намеса в защита, за да не позволи точен удар във вратата на Пламен Андреев. 

В 62-рата минута Ивелин Попов отстъпи мястото си на Асен Чандъров, а Уерди Мара на Ромарио Мойс. Пет по-късно Уелтън опита късмета си със силен шут от 30-на метра, който премина на около метър встрани от дясната греда на Караджов. 

В 69-ата минута Роналдо пусна успореден на голлинията пас към Рикардиньо, но в последния момент Густаво Каскардо се хвърли на шпагат и блокира удара на нападателя. 180 секунди след това Уелтън шутира по диагонал, но право в ръцете на вратаря. 20 минути преди края на редовното време Николай Киров вкара в игра Тонислав Йорданов и извади Калоян Кръстев. 

В 81-вата минута Ромарио Мойс получи жълт картон за опасно влизане в краката на Ноа Сонко Сундберг. Елин Топузаков пък извърши третата си смяна - Марин Петков замени Уелтън. В 84-тата топката бе центрирана към непокрития Серкан Юсеин, който се отчете с точен изстрел, но той бе прекалено слаб и право в средата на вратата. 

ГОООЛ - Добавеното време на мача бе 5 минути, а в четвъртата от тях Андриан Краев бе изведен по лявото крило с хвърляне на тъч и върна топката към точката на дузпата, а Асен Чандъров я прати във вратата на Берое - 1:0 за Левски!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Левски - 1. Пламен Андреев, 2. Жереми Петрис, 23. Ноа Сонко Сундберг, 5. Келиан ван дер Каап, 6. Цунами, 8. Андриан Краев, 30. Филип Кръстев, 18. Роналдо, 10. Ивелин Попов, 17. Уелтън, 9. Рикардиньо

Берое - 73. Иван Караджов, 2. Густаво Каскардо, 3. Сана Гомес, 5. Зария Ламбулич, 8. Серкан Юсеин, 9. Калоян Кръстев, 10. Уерди Мара, 14. Педро Сантана, 17. Спас Георгиев, 18. Клайдер Машадо, 77. Божидар Пенчев

Левски - Берое по ТВ: Къде да гледаме срещата?

ПРЕДИ МАЧА

Тимът на Елин Топузаков е на пето място във временното класиране с актив от 45 точки и при успех днес ще се изравни с четвъртия Берое, който има 48 пункта. Този на Николай Киров е на 12-а позиция със сбор от 24 точки, колкото има и 11-ият Ботев Враца, но врачани са изиграли мач повече от тях. 

За последно "сините" се изправиха срещу ЦСКА (17 април) и завършиха 0:0, след като Ивелин Попов пропусна дузпа в заключителните минути на двубоя на стадион "Васил Левски".

"Зелените" пък загубиха от Славия (15 април) насред Стара Загора с минималното 1:0, след като Галин Иванов откри резултата още във втората минута, а до края зрителите не видяха повече попадения. 

*Левски спечели гостуването си на Берое (1:0) от есенния дял на Първа лига - срещата се състоя на 3 октомври и бе част от 12-ия кръг, а автор на гола бе Ивелин Попов, който бе точен в четвъртата минута. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички