Топузаков разкри притеснен ли е и отсече: Левски ме е създал като име и дължа всичко на Левски


Топузаков разкри притеснен ли е и отсече: Левски ме е създал като име и дължа всичко на Левски
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

4009 0

Треньорът на Левски Елин Топузаков даде пресконференция преди мача с Берое. „Сините“ приемат заралии утре. Специалистът говори по най-актуалните теми около отбора и неговото бъдеще.

ЗА ПРОБЛЕМИТЕ В СЪСТАВА И МАЧА С БЕРОЕ

"Контузени са Билал Бари, Кристиан Димитров и Илиян Стефанов, който още е малко по-далеч от завръщане. За Хосе Кордоба има 24 часа до мача, ще преценим дали може да вземе участие в мача. Това са ни проблемите около състава", започна по време на брифинга Топузаков.

"Да не казвам, че сме задължени, но трябва да покажем атакуваща игра, да създадем повече положения. Трябва да печелим мачове и точки, за да сме по-близо до целта, която сме си поставили. Подготвени и достатъчно мотивирани сме да покажем пред нашата публика, че тяхната подкрепа може да се превъплъти в добра и офанзивна игра.", продължи той.

"Малко банално и клиширано звучи, но трябва да си вземем всички мачове до края, за да си гарантираме място в топ 6 и по-близо до топ 4. Всеки се бори за това. Започваме от утре. Противникът не казвам се бори за оцеляване, но е един традиционен отбор, който ще иска да вземе своето. Никой няма да ни даде нещо даром. Трябва сами да го постигнем и да направим така, че феновете да се гордеят с отбора", категоричен е Топузаков.

"Във футбола има опасности и рискове винаги. Ако изглеждаме по познатия добър начин и задържим тенденцията да не допускаме голове в крайна сметка в края на сезона ще получим това, което заслужаваме. В такава позиция сме, че ние трябва да си печелим мачовете. Да покажем атрактивна игра, мотивация, амбиция и енергия, че искаме да печелим всеки мач.", отсече той.

"С оглед споменатите хора, които отсъстват, изборът не е много голям. В крайна сметка ще подберем играчите, които са в топ форма в момента. Естествено, че разговорите, които проведох с футболистите и тези тренировки през седмицата бяха важни, за да се напаснем още и да им дадем още идеи към това, което са показали като стил и начин на игра. Станимир Стоилов е поставил здрави основи. Не виждам причина да се правят генерални промени и по тактиката, и по стила и начина на игра.", каза Топузаков, коментирайки на практика заварената ситуация след поемането на тима от Станимир Стоилов, който напусна.

ПРИТЕСНЯВА ЛИ СЕ ТОПЧО НАЧЕЛО НА ОТБОРА?

"В клуб като Левски няма как да няма напрежение. В крайна сметка или издържаш на него и издържаш на трудностите, или си отказваш и отпадаш от играта. Няма нещо, което да ме притеснява. Най-важната задача на футболистите е да играят на терена и да показват своите качества. Трябва да се абстрахират, за да покажат най-доброто от себе си", каза още Топузаков. 

"Аз се чувствам окей. Левски ме е създал като име и дължа всичко на Левски. Няма от какво да се притеснявам. Имам да давам много на Левски, защото съм получил много.", сподели Топчо.

ЗА БЪДЕЩЕТО МУ

"Почти всекидиневно по няколко часа с Наско Сираков и Даниел Боримиров обсъждаме спортно-технически нещата около отбора. Когато се говори за футбол и 24 часа няма да стигнат. До там се ограничават моите правомощия. Искам да се подобрява отборът. Срещи със спонсори и такива неща не са в моя ресор. Със Сираков и Боримиров редовно се говори за всякакви въпроси около отбора. Времето ще покаже. Не искам да се ангажирам. Нека завърши сезонът, мисля, че ръководството ще вземе най-доброто решение", завърши Топузаков.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Проблеми за Сираков: Левски не може да намери нов изпълнителен директор

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички