Антони Здравков коментира мачовете с руснаци и посъветва Левски: Не трябва да се правят драми от загуби в контролите


Антони Здравков коментира мачовете с руснаци и посъветва Левски: Не трябва да се правят драми от загуби в контролите
Снимка: Официален сайт на Левски

3335 0

Бившият футболист и старши треньор на Левски Антони Здравков даде интервю пред "Тема Спорт", в което коментира актуалните теми около "синия" клуб. В началото той сподели очакванията си за пролетния дял от Първа лига:

"На Левски в последните мачове през есента му липсваха победата и головете. Отборът създаваше положения, но не бележеше. През зимата взеха нов централен нападател, а Георги Миланов напусна. Според мен той ще бъде заместен достойно от играчите, с които разполага на този пост Станимир Стоилов. Някои футболисти се завръщат след контузии, което е добре. Трудно ще влязат в битката за титлата, но имат своите шансове в първенството за местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири", прогнозира Здравков и след това каза няколко думи за загубата с 2:3 от Ал Кувейт в последната контролна среща:

"Не я наблюдавах много подробно. Но от това, което видях, смятам, че загубиха много нещастно. Спокойно резултатът можеше да бъде 3:0 преди да се стигне до автогола и след това обрата. Не мога да бъда точен и коректен, но не трябва да се правят драми от загуби в контролите", посъветва той.

На въпрос дали трите нови попъления (Кристиан Димитров, Рикардиньо и Асен Чандъров) ще успеят да се впишат в Левски, Сухия отговори:

"След като са ги взели в Левски, е преценено, че ще свършат работа. Всичко си зависи от самите тях - колко бързо ще се адаптират. Тримата безспорно имат качества. Трябва да се впишат първо към изискванията на "Герена" и треньора и не на последно място е атмосферата по трибуните на мачовете, дали ще устоят на напрежението".

58-годишният Здравков бе запитан и какво е мнението му по темата с мачовете срещу отбори от Русия:

"Спортът не трябва да се равнява с политиката. Но е необходимо да се съобразим, че в цял свят има брожение за войната в Украйна. От морална гледна точка всеки един клуб трябва да прецени сам за себе си дали да играе контроли срещу руски клубове. Ако аз ръководя някой отбор, не говоря като треньор, а като ръководител, бих взел решение да не се играят такива проверки, докато не се нормализира обстановката".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Венци Стефанов отсече: ЦСКА няма да стане шампион, а Левски дължи милиони

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички