Заради феновете: Левски отменя контролите с руски тимове и плаща хиляди долари неустойка


Заради феновете: Левски отменя контролите с руски тимове и плаща хиляди долари неустойка
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2207 0

Ръководството на Левски е взело ключовото решение по всяка вероятност да отмени плануваните приятелски двубои с руски тимове по време на зимния си подготвителен лагер в Дубай.

До подобно решение се стига след изиграването на едва една контрола, която бе изгубена след ужасяващ обрат от Ал Кувейт (2:3). Междувременно напрежението във фенските среди на "сините" не е стихвало, тъй като част от запалянковците се обединиха против двубои срещу руски тимове заради войната в Украйна и поради тази причина вече бе отменен двубоят с Краснодар, припомня "Тема Спорт".

По този начин на преден план останаха още две проверки срещу нежелани от "сините" запалянковци клубове - Спартак Москва и Урал Екатерининбург. Поради тази причина мажоритарният собственик на клуба Наско Сираков е потърсил феновете от “Ултрас Левски”, които са провели конферентна връзка на по късен етап с отговорните фактори.

В нея са се включили още изпълнителният директор Иво Ивков и старши треньорът Станимир Стоилов от Дубай. Тогава ръководителите не са взели категорично решение, но в крайна сметка са се вслушали в призивите.

Първият от двубоите бе насрочен за тази неделя – със Спартак Москва, но той няма да се състои и ще се търси друг съперник. Преди това пропадна и контролата с Краснодар. Първоначално се появи информацията, че тя е отменена от треньорския щаб на руския тим, но след това стана ясно, че това се е случило заради Левски.

От мениджърските среди довериха пред “Тема Спорт”, че отлагането на двете проверки може да струва максимум 20 хиляди долара. Такава е стойността на неустойките за отлагане на приятелски мачове. Но при намеса на посредниците, уредили лагера на Левски в Дубай, може да се мине и с по-тънка тарифа.

Вижте последните информации от Русия около въпросните двубои!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички