В Русия гръмнаха: Левски отмени контролите си с руски отбори


В Русия гръмнаха: Левски отмени контролите си с руски отбори
Снимка: Levski.bg

2870 0

Едно от популярните спортни издания в Русия излезе с любопитна информация, според която Левски по всяка вероятност няма да играе нито една контрола с руски тим. Както е известно, по план "сините" трябваше да имат три такива приятелски срещи, като тази с Краснодар бе отменена.

От българския клуб все още не са информирали за подобен развой и отмяна на двубоите със Спартак (22 януари) и Урал (31 януари). Изданието sports.ru обаче съобщава, че "изглежда сякаш контролите няма да се състоят".

Реакцията на ултрасите на Левски отменят контролите с руснаци

Именно реакцията на запалянковците на Левски е довело до това да бъдат отменени контролите, съобщава изданието. "Идеята за приятелски мачове с клбове от Русия не се хареса от феновете на Левски, които поискаха да бъде продължен бойкотът на руския спорт.

Те често подкрепят Украйна: слагат банери на стадиона, има благотворителни турнири, събират дарения. Сега изискван да се отменят мачовете. Те сложиха банери и около стадионите си. Вярват, че такива мачове ще имат негативен ефект върху отбора" - пише руското спортно издание.

Впоследствие е обяснено, че ФИФА и УЕФА не са забранили официално приятелски мачове с руски отбори и няма наказания за това. Посочва се, че Ботев Пловдив нямало да отмени срещите си с руснаци (напомнено е и за Антон Зингаревич и произхода му). В материала се засяга и за политическата ситуация около Русия - България, както и това, че страната ни помага на Украйна.

Любопитното е, че е отделена и огромна част, в която се обяснява какво точно е финансовото състояние в Левски. Посочва се и какъв сериозен проблем имат в момента "сините" точно в този аспект. Преди часове Левски специално благодари на спонсора си заради авансово плащане.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички