От 2:0 до 2:3 за 15': Левски загуби втората си контрола след пълен обрат и комичен автогол


От 2:0 до 2:3 за 15': Левски загуби втората си контрола след пълен обрат и комичен автогол
Снимка: Levski.bg

8748 0

Носителят на Купата на България Левски допусна поражение във втората си приятелска среща по време на зимната подготовка. В Дубай "сините" водеха с 2:0 на полувремето, но в крайна сметка допуснаха пълен обрат в последните 15 минути и загубиха с 2:3!

Драмата можеше да бъде още по-голяма, но в последната секунда - с последната атака в мача, Александър Божилов нацели гредата. Тя спря и Филип Кръстев през първата част, като му попречи да направи резултата класически.

Малко след средата на второто полувреме резултатът вече бе 2:0 за българския отбор. Първо Марин Петков (20') вкара отдалеч с мощен удар с левия крак, с което се отчете с третия си гол от първите две контроли. Пет минути след това пък Уелтън влезе навътре отляво, стигна границата на наказателното поле и стреля в близкия ъгъл, за да удвои аванса на тима си.

Изглеждаше сякаш победата е категорично за "сините", но в последните 15 минути всичко се преобърна и Ал Кувейт дори осъществи пълен обрат, стигайки до три попадения. Първо в 75-ата минута Александър Божилов комично опита да изчисти топката в наказателното си поле, но нацели Ван дер Каап и топката се озова в мрежата. След това пък Али Хюсаин на два пъти показа отличен мерник и с много прецизни удари не остави шансове на Николай Михайлов.

Следващият приятелски двубой за Левски трябва да бъде срещу Спартак Москва в неделя (22-ри януари). Предстоят планувани мачове още с Рига (25.01), Джохор (28.01) и Урал (31.01).

Развой на мача Левски - Ал Кувейт

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Левски започна по-настойчиво и притисна съперника в половина му. В 4-ата минута Роналдо бе изведен отдясно и пусна успореден на голлинията пас, който не намери негов съотборник и топката бе изчистена. В 8-ата Асен Чандъров получи жълт картон за нарушение при единоборство с противников футболист. 

Десет минути след първия съдийски сигнал Уелтън изработи пряк свободен удар на около 25 метра от вратата на Ал Кувейт. С изпълнението му се зае Ивелин Попов, но стреля високо над напречната греда. В 13-ата минута Попов комбинира с Филип Кръстев и младокът шутира без забавяне, но право в обсега на стража на Ал Кувейт. 

1:0 - В 20-ата минута Марин Петков си освободи място и шутира много силно от дистанция с левия крак, а топката отиде в долния десен ъгъл на Камил, който успя да я докосне, но не и да предотврати попадението. Трети гол за Петков от старта на зимната подготовка!

Малко след това Ноа Сонко Сундберг получи жълт картон за спиране на атака.

2:0 - В 25-ата Уелтън навлезе навътре от лявото крило, стигна до границата на наказателното поле и стреля в близкия ъгъл, като този път вратарят Камил дори не успя да докосне топката!

В следващите минути играта се поуспокои, но "сините" продължиха да диктуват събитията на терена, а веднъж и стражът на Ал Кувейт трябваше да напуска голлинията си, за да попречи на Роналдо да нанесе завършващ удар. 

Греда - В 38-ата минута Филип Кръстев шутира прекрасно от около 25 метра фронтално срещу вратата, а топката описа интересна парабола, но в крайна сметка се отби от напречната греда и не успя да влети в горния ляв ъгъл за 3:0.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

През първите десет минути от полувремето Левски отново контролираше  всичко, което се случваше на терена. До по-опасни ситуации за гол не се стигаше обаче, след като "сините" не бяха напълно прецизни в последните фази от нападенията.

Около 57-ата минута капитанът на Ал Кувейт удари с лакът във врата Илиян Стефанов, въпреки че нямаше шанс да играе с топката и халфът на "сините" тъкмо се освобождаваше от нея. Стефанов отвърна с реплика и съдията трябваше временно да спре мача и да покаже по картон на двамата.

В 62-рата минута Ал Кувейт успя да се разпише, но голът бе отменен. Топката бе центрирана след статично положение и футболист на арабския тим засече топката с глава на първа греда, след което я насочи към Алхиниси, който вкара отблизо. Моментално обаче флагът на страничния съдия бе вдигнат.

75' - 2:1! Около четвърт час преди края на срещата Ал Кувейт стигна до почетно попадение. Младият Александър Божилов изрита топката в опит да я изчисти, но уцели Ван дер Каап, след което топката влезе в мрежата.

Минути след това се стигна до разбъркване в наказателното поле на Левски, където след доза късмет топката стигна до играч на Ал Кувейт. Там на малко разстояния обаче не успя да покаже достатъчно бързи крака, за да изпревари ръцете на Ники Михайлов.

82' - 2:2! След контраатака в края на двубоя бе изведен Али Хюсаин, който настигне топката и с едно докосване я прати в мрежата.

90' - 2:3! Секунди преди края на редовното време Ал Кувейт някак успя да стигне до пълния обрат в срещата. Али Хюсаин получи топката, влезе в наказателното поле на "сините" и стреля по диагонала по земя, без да остави шансове Михайлов.

В последните секунди - с последната атака в мача, Александър Божилов нацели страничния стълб.

Стартов състав на Левски:

1. Пламен Андреев, 23. Ноа Сонко Сундберг, 50. Кристиан Димитров, 6. Цунами, 27. Асен Митков, 8. Андриан Краев*, 20. Асен Чандъров, 10. Ивелин Попов, 18. Роналдо, 17. Уелтън, 88. Марин Петков

*Около 1 час преди първия съдийски сигнал от Левски обявиха една промяна - Филип Кръстев започва вместо Андриан Краев!

Резервите на Левски:

13. Николай Михайлов, 2. Жереми Петрис, 5. Келиан ван дер Каап, 9. Рикардиньо, 14. Илиян Стефанов, 16. Преслав Бачев, 22. Патрик-Габриел Галчев, 30. Филип Кръстев, 33. Хосе Кордоба, 38. Александър Божилов, 39. Дейвид Михалев, 71. Антоан Стоянов, 99. Иван Андонов

ПРЕДИ Левски - Ал Кувейт

Припомняме, че първоначално възпитаниците на Станимир Стоилов трябваше да се изправят срещу ФК Краснодар, но руският тим отмени двубоя.

Ал Кувейт е шампион на Кувейт и актуален лидер в местното първенство с четири точки аванс пред втория в класирането. Клубът е 17-кратен шампион на страната, печелил е 15 пъти Купата на Емирството и три пъти Купата на азиатската футболна конфедерация.

*В първата си проверка в Дубай Левски победи Ал Насър (ОАЕ) с 2:1!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички