Втори дубъл


Втори дубъл
Снимка: Официален сайт на Левски

1273 0

Антон Огнянов беше една от големите сензации на "А" група през сезон 2013/14. След страхотен сезон и 14 гола той беше основната причина никому известният Любимец да се изкачи в елитния ешалон на родния футбол, а с 3 гола и 3 асистенции през първия полусезон показа, че има заложби да играе за по-голям тим. Логично, още през зимата дойде оферта от Левски, а той с радост подписа с "отбора на сърцето си".

Започна подготовката на "сините" през лятото на 2014 година, крилото показа отлична физическа подготовка, а дори беше гласен за титуляр в "синята" атака. Още по време на първата контрола обаче, срещу Виктория Пилзен, той получи тежка контузия, която го извади от сметките на 26-кратните шампиони.

За съжалание на крилото, в юбилейната за клуба година той изигра едва 66 минути, разделени в 4 мача за първенството. Без гол или асистенция, с два жълти картона - това беше равносметката му от мечтания престой в Левски, който приключи през януари 2015 година. 

Последва тих период в Берое, където Огнянов така и не намери своето място. Влизаше рядко на терена, основно като резерва и в крайна сметка напусна и Разград. За да се насочи отново там, откъдето тръгна всичко - "Б" група. По-зрелият и натрупал опит флангови футболист даде своя принос за русенци и клубът отново се завърна във вече новосформирана Първа лига.

И Огнянов направи полусезона на карерата си. Той беше в основата на над половината положения, реализирани от сензацията на първия си полусезон. 4-те му гола и още толкова асистенции са само малко отражение на това, което той постигна през последните 6 месеца с екипа на Дунав. Русенци дори бяха лидери в първенството и опровегаха всички критици, че отборите от "Б" група нямат място и бъдеще в елита на българия футбол.

Логичното се случи и интересът към Огнянов беше висок. Но едва ли и той е предполагал, че отново Левски ще е отборът, който ще го поиска най-много. По настояване на Елин Топузаков ръководството на тима започна преговори за крилото. Със сигурност той е имал своите съмнения, особено след начина, по който премина кариерата му на "Герена". Но Левски, дори в това си състояние, остава марка в родния футбол. И когато ти се предложи втори шанс да се докажеш пред най-взискателната публика и на една от най-големите крепости на балсканския футбол - стадион "Георги Аспарухов", трудно можеш да кажеш "не". Огнянов нямаше как да произнесе тази сричка и така започва неговият втори дубъл - по-опитен, по-отракан и по-готов от всякога.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички