Петър Курдов: Със Стойчо трябва да си тръгнат още двама, има кой да направи "Левски" шампион


Петър Курдов: Със Стойчо трябва да си тръгнат още двама, има кой да направи "Левски" шампион

1905 0

Бившият нападател на "Левски" Петър Курдов изрази мнение, че уволнението на Стойчо Стоев като треньор на "сините" е закъсняло. Според него, заедно със Стоев трябва да си тръгнат и спортният директор Георги Иванов, както и единият от собствениците - Иво Тонев.

Курдов коментира пред SportLive.bg настоящата ситуация в "Левски". Ето какво сподели:

Как гледате на решението на "Левски" да уволни Стойчо Стоев?

- Нормален процес, не е изненада. Даже трябваше да се случи в началото на сезона. Но решиха да му дадат вот на доверие и видяхте докъде я докараха с неговите фантасмагории. Той се опитва да убеди, че всичко в отбора е по мед и масло. В периода на пребиваването му на "Герена" през неговите ръце и тези на Гонзо са минали 37 футболисти. Спомняте ли си, когато премиерът Бойко Борисов каза, че за "Левски" са похарчени 6-7 млн? И тази година хвръкнаха 6 милиона. Това е най-скъпото второ място в историята на "Левски".

Трябва ли и Георги Иванов да си тръгне с него, както се зарече?

- Не само Гонзо, но и Иво Тонев трябва да си тръгнат. От Тонев започват нещата. Треньорът играе според това, което му позволят. Тримата са в кюпа, както се казва, да си разделят вината. Не сега да си изтрият ръцете със Стойчо. Той това си може, беше си въобразил, че като е в "Левски", като постигна няколко епизодични победи, е върха на сладоледа.

Кой трябва да поеме "сините"? Феновете обсъждат, че вече няма треньор в България, който да се заеме с отбора и да успее да постигне нещо.

- Не е вярно. Три години се въртят едни и същи имена - Херо, Сираков, Мъри и Вили Вуцов. Има обаче достатъчно хора от близкото минало, които са водили отбора и могат да спечелят трофеи с "Левски".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички