Курдов: Иво Тонев е нагъл, Стойчо Стоев е ухилен мушморок!


Курдов: Иво Тонев е нагъл, Стойчо Стоев е ухилен мушморок!

2940 0

Бившият нападател на "Левски" Петър Курдов нападна сериозно единия от собствениците на "сините" Иво Тонев и треньора Стойчо Стоев. В интервю за "Тема Спорт" Курдов призова наставника да си тръгне от "Герена", а бившият шеф в Локо София да каже кой ще понесе отговорността, ако отборът пак се провали в битката за титлата.

Г-н Курдов, според спортно-техническото ръководство на "Герена" Левски се е представил силно през есенния дял от шампионата. Какво е вашето мнение?

- Преди да започна, уточнявам, че не клюкарствам и не злобея, защото синът ми вече не е на „Герена", моето левскарско сърце никой не може да ми го отнеме, включително и този Иво Тонев.

Започвам точно от него. Докъде му стигна наглостта на този човек да иска оставката на един велик българин, какъвто е Борислав Михайлов? Ще питам, както Сашо Диков обичаше да го прави, като прост човек. Кой друг треньор щяха да го изтраят в Левски, след като миналата година изпадна от първата шестица и загуби купата по най-лаишкия начин. Този сезон на мача в Ловеч Люпко му заложи най-елементарния капан и този мушморок се хвана и ни биха с десет човека с 3:0.

Двубоят на „Герена", ако не беше по сценарий с този смешен съдия, Георги Йорданов, който е най-слабият рефер в България... Виждате с какъв аршин се мереше за Левски и с какъв за Литекс. Значи, ако "оранжевите" не бяха напуснали, щяха да ни бият отново с 3:0. И ние казваме, че това е успешен полусезон?! Това не е моят Левски.

Под достойнството ми е да коментирам и този връзкар Стойчо. Загубихме купата, а с този смешен отбор как ще станем шампиони, кого заблуждава?! С такива връзкари като този, който го изкараха от нафталина в Миньор Перник и го закараха в Лудогорец, а после Кирил Домусчиев го освободи и хоп - стана треньор в Левски, и то вече втори сезон, няма да стане.

От думите Ви разбирам, че на „Герена" нямат място нито Иво Тонев, нито Стойчо Стоев, така ли?

- Недопустимо е Иво Тонев да е председател на Управителния съвет на Левски. И Наско Сираков правилно попита кой ще носи отговорността - Управителният съвет ли, бордът на директорите ли, или персонално изпълнителният директор. Нека кажат и кои са собствениците на Левски официално и кой ще носи отговорността, ако не станем шампиони, какво баламосват хората.

Няколко пъти обявиха, че Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов са собственици и по документи.

- Няма лошо, но кой ще носи отговорността, ако не стане шампион? Ето купата вече е химера за Левски. Сега с това, което показва отборът, не мисля, че може да вземем титлата. Това не е само мое мнение, а и на много левскари. В самото начало и аз бях един от заблудените, защото имаше добри моменти. Може ли в разгара на шампионата пет човека да имат мускулни проблеми и да излизат от строя. Това какво идва да покаже - че отборът не е подготвен функционално и не може да издържи на високи натоварвания.

Само да припомня няколко години по-рано колко време изкара Велислав Вуцов, който е потомствен левскар, на треньорския пост. Смачкаха го и на третия месец го изгониха. Следващият треньор по същия начин (б.р. - визира Емил Велев). И сега този миротворец, ухилен треньор... Нека поне Левски като пада, да бъде малко по-сериозен. Вадя си заключения за него от два мача - първият е финалът за купата. В него Кольо Спасов бягаше от единия край на терена до другия и напътстваше играчите си, докато нашият си беше сложил ръцете в джобовете и не взимаше никакво отношение. Отгоре от трибуната Гонзо се чуди как да го вкара в правия път, а той седи и не помръдва, пълен непукист. Тази година по същия начин. Старият Люпко Петрович тръгна да се кара със съдии, с охрана заради отбора си, а нашият седи с ръце в джобовете. На Левски такъв треньор не му трябва.

Селекцията на Левски се очертава пак да закъснее. Гонзо каза, че хората вече празнуват и затова не може да се преговаря...

- Допуска се съществена грешка, че се обявява предварително, че дадени футболисти ще се освободят. Ако вие сте играч и ви кажат, че не ви искат, ще си давате ли зор? Не, ще им теглите една и ще си правите каквото искате. Миналата година колко хора си тръгнаха по тази схема. Сега този Китамбала... Той първо е куц. Другият тъмнокож футболист (б.р. - визира Умар Диаби) започнал кариерата си на 23 години... А Наско Курдов го изхвърлиха. Имаше и други момчета, които по същата схема бяха махнати. Хайде да си припомним кой ги докара тези футболисти. Нали преди шест месеца бяха добри, сега защо не са? В един период пък се оправдаваха, че играем само с юноши, но се видя, че и това не е вярно. После се видя, че реално играят само трима, които са под 20 години.

Пролетният дял от шампионата започва с мач между Лудогорец и Левски. Така "сините" могат да загубят шансове за първото място още в самото начало...

- Не искам да съм лош пророк, защото съм дал частица от живота си за Левски, за разлика от тези локомотивци. Преди години същите тези локомотивци ги биехме, където ги хванехме. Въпросът ми е къде са сега левскарите? И затова ще се върна на темата с Иво Тонев. Как ти ще посягаш на левскар като Боби Михайлов? Да не говоря за институцията Наско Сираков, както и Божидар Искренов, Емил Велев, който бе изгонен по най-мръсния начин от клуба. И ние всички сега се съобразяваме, защото е Стойчо - ухиленият. Моите уважения, но аз не съм му привърженик.

Георги Иванов намекна, че Наско Сираков е в Изпълкома, но не защитава интересите на Левски, а дори е обиден на клуба и не е ходил на "Герена", откакто Петев бе съблечен.

- Чакайте сега - крушката си има опашка. Когато те плюят собствените ти хора, как да реагираш. Ще дам пример със Стоичков. Кой ли не го напада, а ние нямаме друг футболист като него, който е спечелил всичко. Затова Христо им тегли една майна. Същото се случи и с Наско. Нашите го плюят и го направиха на бъз и коприва, защо да идва на „Герена"? Какво да прави там? Нека някой от тези тарикати, които сега са там, да вкара над двеста гола за Левски и тогава да говори. Наско е в Изпълкома, но трябва да имат подход към хората, а не да застанеш там и да се правиш на недосегаем, защото хората още малко ще ги траят.

Видяхте как феновете на ЦСКА протестираха пред Народното събрание. Няма футбол в България без ЦСКА, Левски и Литекс. Вижте какъв цирк е българският футбол. Изкарахме ЦСКА от групата, Локо София също, а сега искаме да смачкаме и Литекс. Това са ненормални работи. Нека сега, ако са мъже, да оставят Литекс в А група. Правилата на БФС са правила, но те са написани, за да се нарушават. Колкото и да ме нападат левскарите, аз искам Литекс да продължи в А група. Нека да ги накажат със солидни глоби, да преиграят мача и ако трябва, да се сложи международен съдия, за да се види кой е по-добрият. Това е мъжката постъпка в случая, а не това, което се прави сега.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички