Гонзо: Търсим двама нападатели, развръзка чакаме в началото на януари


Гонзо: Търсим двама нападатели, развръзка чакаме в началото на януари

1371 0

Спортният директор на "Левски" Георги Иванов-Гонзо сподели мнението си относно предстоящата селекция при "сините" и какво е мнението по казуса "Литекс".

"Първо за да не коментирам конкретни имена - не е коректно сега да говорим за този или онзи футболист. 300 хиляди за Томас Брумс? Ние нямаме такива пари, които да дадем. Изпратили сме оферти, набелязали сме хора. Евентуално развръзка ще чакаме на 4-5 януари. Надявам се на положителни отговори", заяви Гонзо в ефира на "Дарик".

Относно решението Литекс да бъде изхвърлен от "А" група: "Ще приемем всяко решение на БФС и съответните комисии. Жалко е, че отбор като Литекс стига до такава ситуация. Този отбор беше фактор от 1997 година и винаги е бил такъв. Независимо, че само 4 пъти е бил шампион, той винаги се е борил за евротурнирите. Още повече сега, когато ЦСКА и Локомотив София ги няма. Може би Стойчо Стоилов действа прибързано и импулсивно. Още не разбирам защо извади отбора от терена. Изказвам мое мнение – аз държа Литекс да остане, но ако се направи компромис за един, трябва да се прави за втори, за трети... Заради тези компромиси сме стигнали дотук през изминалите години", сподели спортният директор.

Гонзо сподели, че се водят преговори за раздяла  с двамата централни нападатели - Китамбала и Диаби. "Реално търсим двама централни нападатели. Има и български варианти, няма да крия. Нищо не е подписано. Не е добре да говоря за някакви неща, които още не са станали."

"Левски, ако намери централния нападател, който му трябва, ще е добре. Това все пак са най-скъпите футболисти и цял свят търси такива. Левски винаги е бил силен, когато е имал силни централни нападатели, които са били способни да решават мачове сами."

Той коментира и интервюто, което Китамбала даде пред чужда медия и критикува остро ситуацията в страната. "Интервюто, което даде, доста ме разочарова. За едно нещо все пак е прав – в Левски напрежението е огромно. Колкото до маймунските звуци – не съм чувал такива неща, може би той просто е разочарован, че не е играл достатъчно. Треньорът е човекът, който решава кой да играе и кой да бъде в групата. Стойчо Стоев работи с футболистите всеки ден и вижда какво е състоянието им."

Иванов заяви, че ако Живко Миланов не си намери отбор в чужбина най-вероятно ще остане в Левски, но за момента не е ясно. "За Аймен Белаид имаме оферта и сме длъжни да запазим доверието между ръководство и играчи. Да, единствените ни централни защитници са Макс Карнер и Данчо Милиев, чийто договор е до 31 декември. Още очакваме да видим кой ще вземем. Не искам да коментирам имена, за да не предизвиквам съдбата. Не е коректно."

Относно подготовката в паузата на полусезона и предстоящото дерби с Лудогорец, Георги Иванов допълни:

"Подготовката вече е почти ясна. Има още една-две контроли, в които да изясним датите. На 20-и заминаваме за Анталия, където ще имаме 6 контроли."

По думите му първенството няма да се реши от двобоя с разградчани и отново заяви, че целта е влизане европейските турнири.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички