Кирил Ивков за Sportlive: С тези слаби играчи Стоев трябва да е магьосник, за да успее


Кирил Ивков за Sportlive: С тези слаби играчи Стоев трябва да е магьосник, за да успее

1734 0

Легендарният бивш защитник на "Левски" Кирил Ивков говори пред Sportlive.bg за играта на отбора след подновяването на сезона и за ширещите се слухове за треньорска смяна на "Герена".

Г-н Ивков, заговори се за треньорска смяна в "Левски". Смятате ли, че е удачна такава в този момент?

- Никога не съм бил привърженик на честите треньорски смени, така че не съм "за". Когато отборът играе слабо, винаги го отнасят треньорите. Не може да се изгони цял отбор. Но много често взе да става това, вече не е нормално. Нека да видим какви футболисти идват. С тези слаби играчи Стойчо Стоев трябва да е магьосник, за да направи нещо. Явно трябва да променим стратегията.

Къде греши Стойчо Стоев?

- Аз не мога да разбера тези чести контузии в отбора. Явно се вземат неподготвени футболисти, пък уж се гледат видеа... Освен това "Левски" в два мача подред не е излизал с един и същ състав. Как искаме да играем добре и да печелим? Винаги по двама-трима нови има в състава, така ги демотивираме. Нека се направи един състав, да се усещат на терена. Пък ако трябва, два-три мача ще ги преболедуваме.

Това ли е причината "Левски" да играе слабо след паузата?

- Много голямо напрежение се създава. Много голямо ръководство сме. Има сериозно напрежение, то се усеща в отбора. Ето, Пирин като дойде на "Герена", бяха без треньора си, без няколко важни футболисти, а ние пак играхме слабо. Не зная това напрежение дали не е от писанията за треньорска смяна...

Видяхте ли нещо положително в новия "Левски"?

- Много нерви хабя като гледам отбора. А аз не пропускам мач, всеки път съм на "Герена". Ще ми се да заиграят по-добре, но от шест мача досега, които са изиграли, най-доброто, което видях, беше второто полувреме срещу Черно море. Така искам да ги виждам всеки път, за да ходя спокоен на мачове.

Ето, заговори се за билети за новия сектор... Какви 20 лева? Нека заиграе този отбор, пък да ги направят и 40 лева! Те с тази игра и 5 лева не заслужават!

Има вече и няколко имена, които се лансират за евентуални заместници на Стойчо Стоев - Вили Вуцов, Елин Топузаков. Подкрепяте ли някой от тях?

- Добре е отборът да бъде воден от левскар. Но за Вили Вуцов се съмнявам, той е от хората, които биха могли да поемат отбора, но разбирам, че феновете не го искат. Това, което чувам, е, че се подготвя смяната на Стойчо Стоев наистина.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички