Гонзо: Имаше опасност Левски да отиде при истинския ЦСКА


Гонзо: Имаше опасност Левски да отиде при истинския ЦСКА
Снимка: БГНЕС

1622 0

Наставникът на Черно море Георги Иванов говори за случилото се в Левски през последните години, както и за това дали възприема ЦСКА-София като истинския ЦСКА.

"За мен никога не е стояла тази тема. Това са фенски страсти. Отборът се казва ЦСКА-София в момента и ние трябва да играем с него. Един сериозен отбор, за който знаем, че това е Литекс с голяма част от футболистите им, които преминаха в този новосформиран отбор. Треньорите в Първа лига не се занимават с това дали е истинският ЦСКА, или не е. Ние сме професионалисти и обръщаме внимание на качеството му, а не как се казва", каза Гонзо пред ТВ+.

"Имаше опасност Левски да иде във "В" група, където беше истинският ЦСКА. Хората забравят бързо. Реваншизъм срещу отбора на Литекс не мога да имам. Там си имаха ръководители, които изкараха отбора от терена. Цялата работа си показа след време, че е била направена с умисъл. БФС направи лоша преценка да вземе на Левски 7 точки, без клуба да има някаква вина, и така предреши първенството 15 кръга преди края", добави легендата на "сините".

"Играчи, които сме намирали, като Гара Дембеле, Аниете и др., ние не можехме да ги задържим. Продадохме ги тях, Жоазиньо по-рано също. Смятам, че ако Левски си беше задържал много от тези играчи от онзи силен отбор, щеше да стане 2-3 години шампион. Сега чета и Спас Русев като казва как от 2013 до 2015 колко много футболисти били минали през Левски. Хората, които са били в клуба - изпълнителен и финансов директор, и сега са там, много добре знаят защо това е така и всички са наясно. Ние освободихме по едно време 10 човека и започнахме със 7 играчи, но не защото аз исках да ги махна, а защото клубът не можеше да плаща заплатите им. Когато даваш малки заплати е нормално и да се свали нивото на отбора.

Който може за 6000 евро да намери Меси и Роналдо, да заповяда. Ама като гледам и сега Меси и Роналдо ги няма в Левски за тези пари. Футболът е бизнес и който не го разбира, значи или не разбира изобщо в живота нещата или няма хал хабер от футбол. Не се изтъквам какво съм направил. Направил съм доста в този клуб. Държах дисциплина, имаше организация, стабилност - някак, но няма как да надградиш, ако нямаш пари. С футболистите, които Левски взе лятото ли ще стане? Да не казвам имена, за да не ги обидя, ама аз такива футболисти не бих взел и в Черно море сега – заклевам се", сподели още бившият наставник и директор на "сините".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички