Домусчиев ги разкри - "Вечното дерби" на глупаци и мафиоти


Домусчиев ги разкри - "Вечното дерби" на глупаци и мафиоти

12695 10

На "Васил Левски" в сряда се случваха големи неща. В събота ще е време за посредственост. Когато се сблъскат восъчните фигури Левски и ЦСКА. Направени на пух и прах от Кирил Домусчиев и компания. Бизнесменът доказа категорично едно - в българския футбол се подвизават рядко некомпетентни и крадливи собственици. Особено в софийските грандове. Които са пред прага на най-жалкото си и безмислено "дерби" в историята.

Колко ли е жалко да си цесекар или левскар в тези дни. За едно клубче от 30-хиляден град говори цяла Европа, а теб не те помни никой. Докато Разград пише своята история, ЦСКА чества юбилей след юбилей на поредния мач с черно-бели кадри. На "Герена" пък се радват, че нямат загуба в последния месец, което си е цяло събитие. Още малко напън и стадионът им ще си има четири сектора, което също изглежда като блян. И докато големите успехи за едни са реалност, то величието в червено и синьо се поддържа с разни фенски клипчета или поредните изцепки на собствениците им.

А тяхната драма е най-голяма. Защото Кирил Домусчиев ги разкри. Днес няма съмнение, че Александър Томов и Тодор Батков или са най-големите мафиоти или са най-големите глупаци в тази държава. Както и тези преди тях. Защото само за три години с нормален бюджет (с какъвто са разполагали ЦСКА и Левски), без никаква история и фенска маса, Кирил Домусчиев вкара един набързо скалъпен клуб в групите на Шампионската лига. Та даже записа победа там и има шанс за класиране в следващата фаза! И най-важното - направи го печеливша фирма.

Каквато отдавна не са били Левски или ЦСКА. Въпреки "марката", "харизмата" и "вечната вярност". Въпреки всичките предпоставки, влияние и славна история. Защото в 21 век за да направиш един футболен клуб успешен се искат много акъл, честност и всеотдайност. А вече е ясно, че такива хора на "Армията" и "Герена" няма. Или има - "ЦСКА Завинаги" и Синият тръст, но хиените не искат да пуснат кокала. Кога най-сетне уж милеещите фенове на тези два клуба ще попитат Томов и Батков защо клубовете им не са като Лудогорец? Защото тези хора досега печелеха от посредствеността. Тя бе като параван, а удобното прикритие бе цялостното ниво на футбола ни. Само че Лудогорец разби тези оправдания на пух и прах.

Колко точно глупав е Лупи, когато първо с Митал, после с Манджуков и Ло зад себе си не може да запише поне една запомняща се победа в евротурнирите? Или се касае за огромно пране на пари през клуба, в който подсъдимият никога не е искал да инвестира истински? Ами тези преди него?Същото се отнася с пълна сила за Тодор Батков, чиято единствена червена точка е успехът през 2006 г., който се дължи единствено на футболния гений на Наско Сираков и в никакъв случай на адвоката. Aми Гигов, когото някои защитават, че бил налял милиони в Локомотив (София).  Докато децата си трошат краката на сгурията.

Днес повече отвсякога си личи колко голяма е нуждата ЦСКА и Левски да започнат всичко отначало, начисто. С нови лица, прозрачност и изцяло като футболни клубове, а не партийни централи и мафиотски организации. Защото се стигна дотам, че ако имаше възможност, съботният мач трябваше да бъде анулиран, след това, което прави Лудогорец. Та за кого ще викат сектор Г и сектор Б в събота? За Батков и Томов ли? Така те само могат да се наредят до двамата като доказани идиоти. Съсипващи любимите им клубове.

Домусчиев направи нещо безценно за българския футбол. Разкри пиявиците в големите ни клубове. Тези, които непрекъснато си търсят оправдания. А единствената причина за проблемите, е тяхната собствена несъстоятелност. Затова вече е ясно - ако има желание, то и в България може да се прави голям футбол. Всичко останало са оправдания от идиоти за идиоти. Които е крайно време да спрат да бъдат толерирани.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички