Давиде Мариани: Левски не е мечтаният отбор, но е добър трамплин


Давиде Мариани: Левски не е мечтаният отбор, но е добър трамплин
Снимка: Оф. сайт на Левски

1610 0

Халфът на Левски Давиде Мариани заяви, че тимът е на прав път, а задачата му е да завърши преди ЦСКА. Швейцарецът говори пред 20min.ch. "Нивото в Първа лига е изравнено - има 7-8 добри отбора. Левски в момента е на 10 точки от лидера Лудогорец и на 4 от ЦСКА. В тима цари надежда за нещо повече. Не бива да допускаме до плейофите разликата да стане по-голяма. Направим ли го, в тези битки ще бъде вълнуващо", каза швейцарецът.

През есента Мариани вкара 6 гола в първенството и направи 6 асистенции. Той разкри, че за късмет може да си пусне брада във втората фаза на плейофите. "Вече съм мислил върху това. Ще видим. Нека първо дойдат плейофите. В тях ще се опитаме да спечелим всеки мач. Мисля, че сме на прав път", каза Мариани.

МАРИАНИ В ШВЕЙЦАРИЯ: СЛЕД ПОБЕДАТА СРЕЩУ ЦСКА ВИДЯХ КАК ФЕНОВЕТЕ ПЛАЧЕХА

"Левски не е отборът, за който съм мечтал като дете, но след 3 дни в София реших да подпиша. Аз не планирам кариерата си само във футболен аспект. Искам също така да се развивам и като човек. Да уча езици, да се запознавам с други култури", продължава халфът.

Той призна също, че е намерил и цаката на родните банки. Там единствено е срещал проблеми, защото документацията е на български език. "Намерих един човек, на който имам доверие, за да попълва нещата", разкри футболистът.

"Имам график, който изпълнявам. В София никога не може да ти бъде скучно. Всичко ми е разграфено, за да ми бъде по-лесно", казва още Давиде. Той разкрива и една от традициите си преди мач - да си прави нова прическа. "Запалих се от Езджан Алиоски. Той в момента е в Лийдс, а аз в Левски, но продължаваме по този начин. Смятам, че България може да бъде добър трамплин за мен", допълни Мариани.

Междувременно разкриха какви са приоритетите на новата власт в Левски. Подробности вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички