Батков: През 2000-та Люпко поиска да избяга, веднага щом дойде в "Левски"


Батков: През 2000-та Люпко поиска да избяга, веднага щом дойде в "Левски"
Снимка: Иван Йочев

1300 0

Бившият собственик на "Левски“ Тодор Батков призна, че Люпко Петрович се хванал за главата и поискал да избяга преди първия престой на наставника на "Герена“. Адвокатът добави, че поканил през 1999 г. бившия наставник на Цървена звезда по препоръка на съпруга на Лепа Брена - легендарния тенисист Слободан Живоинович.

"Аз го посрещнах и го заведох право при отбора, който беше на лагер в Пампорово - спомня си Батков. - Отидохме там и Люпко се уплаши от първите си впечатления. Първо, отборът започна да се събира в 10 ч, а 30 минути по-късно бе тренировката. Второ, нямаше нито един футболист с еднаква екипировка. Всички бяха шарени. И трето, тогава в „Левски“ бяха 37 или 38 играчи. Люпко се хвана за главата и ми каза: „Може ли да си ходя?“ С Владимир Грашнов, лека му пръст, го хванахме и убедихме да остане. Владо купи екипи от Италия, а през това време освободихме 6 футболисти и Люпко стана треньор на "Левски".

Люпко е треньорът, но друг ще му прави селекцията

Батков е оптимист за завръщането на сръбския треньор на "Герена“.

"Сега всичко е различно, посочи той. - Люпко идва в по-поподреден клуб с добри футболисти. Много се зарадвах, като разбрах, че се завръща в "Левски“. Все пак станахме шампиони под негово ръководство. Определено съм оптимист за бъдещето", завърши адвокатът пред "Труд".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички