Люпко е треньорът, но друг ще му прави селекцията


Люпко е треньорът, но друг ще му прави селекцията

1082 0

Новият треньор на "Левски" Люпко Петрович няма да има думата по селекцията. Това призна самият той пред сръбския вестник "Спортски журнал". Тя вече е в напреднала фаза, тъй като в края на месец юни или в средата на юли на тима му предстоят мачове в Лига Европа. За привличането на нови ще отговаря единствено спортният директор Георги Иванов, пише "Тема Спорт".

Вчера легендарният специалист, който през 1991 година спечели КЕШ с Цървена звезда, празнува 69-ия си рожден ден. Той посочи, че с удоволствие е приел поканата да подпише със "сините". Както е известно, договорът на наставника ще бъде за 1+1 години.

Гонзо не пожела да обяви новия треньор на "Левски"

"Левски е като Звезда, която е голямата ми любов. В този клуб постигнах добри резултати в първенството (титла през 2001 година) и евротурнирите. От 7 години отборът не е ставал шампион. Поради тази причина се сетиха за мен и ми предложиха договор, който приех", посочи Петрович.

Той не е поставял никакви условия на "сините". "Вече не съм хитов треньор, за да изисквам каквото и да било - да искам определени помощници или играчи. Директор на Левски е бившият ми играч Георги Иванов - Гонзо. Той очаква от мен тимът да израсне. А заедно с него и двама млади и перспективни местни треньори (Елин Топузаков и Асен Букарев, които ще влязат в щаба му). Затова и няма да водя много помощници, а само един (очаква се това да е Милош Крушчич). Няма да взимам и сръбски играчи в състава. Всъщност новите попълнения вече са набелязани, селекцията вече е почти готова. Така че единственият сънародник в отбора ще бъде вратарят Боян Йоргачевич, освен ако не изскочи някоя много привлекателна възможност", обяви Петрович.

От "Левски" проявяват интерес към кипърския централен защитник Валентинос Сиелис. Освен това спортният директор Георги Иванов гледа на живо друг играч в чужбина.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички