Вероятен състав на ЦСКА във финала за Купата на България срещу Левски


Вероятен състав на ЦСКА във финала за Купата на България срещу Левски
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

4552 0

Остават броени часове до събитието на годината в българския спорт. ЦСКА и Левски се изправят един срещу друг във финалния сблъсък за Купата на България, а националният стадион "Васил Левски" е разпродаден. Началният час на вечното дерби е 17:00 часа, а привържениците ще могат да влизат два часа по-рано. 

Двата тима влизат по-различен начин в сблъсъка, тъй като "червените" не записаха силен пролетен сезон, докато вечният им съперник се "прероди" и дори успя да елиминира Лудогорец на полуфиналите. Именно и заради това Левски е сочен за фаворит от местните и световните букмейкъри.

 ЦСКА влиза във вечното дерби с единствената мисъл да защити завоювания трофей от миналата година, докато "сините" ще се опитат да счупят каръка, който ги преследва през изминалото десетилетие. Алън Пардю ръководи по-опитния състав, който е за трета поредна година на финал за националната купа.

И докато контузиите бяха част от тима през кампанията, ето какъв стартов състав може да очакваме:

 Най-спорният пост в единайсеторката на символичните домакини е именно вратарският. Там безспорно Густаво Бусато е по-опитният, докато Димитър Евтимов е наясно какво означава този мач за привържениците от стадион "Българска армия". Българинът взе участие в 4 от последните 5 срещи, но се очаква именитият мениджър да заложи на бразилеца, който е запазил мрежата си суха в 4 от 6-те си двубоя срещу Левски, докато балансът му е 3 победи и 3 равенства.

 Защитната четворка изглежда ясна и в центъра й ще си партнират Кох и Лам, а от двете им страни ще бъдат Мазику и Турицов. Очаква се левият бек да се сбогува с фенове и съотборници след срещата, тъй като още през зимата стана ясно, че ще напусне отбора.

Пред тях ще действат Юга и Жеферсон, а шанс да се включат от скамейката ще очакват Мухар и Вион. Бившият бразилски национал изглежда ще остане на "Армията", а периодът му е определян от привържениците като отрицателен.

По крилата офанзивата ще бъде поведена от отбелязалия 2 гола в последния мач Георги Йомов и бразилеца Маурисио Гарсес. Именно латиноамериканецът имаше шанса да реши последното вечно дерби, но не успя да реализира възможностите си. 

Атаката ще бъде ръководена от един от водещите голмайстори в родното първенство Жорди Кайседо, който ще търси трети гол в петото си вечно дерби. Зад него ще действа разтърсваният от проблеми Греъм Кери, но опция за Пардю е и възстановеният Варела. 

Вижте вероятния състав на Левски, както и всичко около предстоящия финал за Купата на България!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички