Рубен Пинто: Желая целия късмет на света за ЦСКА, феновете ще "запалят" София


Рубен Пинто: Желая целия късмет на света за ЦСКА, феновете ще "запалят" София
Снимка: Lap.bg/Ilian Telkedjiev

1643 0

Един от играчите с най-много срещи за ЦСКА и любимец на "червените" фенове Рубен Пинто заяви, че ще стиска палци на любимия си отбор в предстоящия финал срещу Левски в неделя. Пред "Gong.bg" португалският полузащитник говори за ситуацията около себе си и сподели очакванията си за големия двубой.

- В момента се прибирам от тренировка, отивам право при семейството ми и това ще е всичко за днес. Тренирахме сутринта и сега трябва да се възстановя за предстоящия двубой. Имахме няколко лоши периода тази година, но сега намерихме своята форма и се завръщаме. Вече осем мача сме непобедени, възстановихме се от лошите периоди и предстои да изиграем нашия последен мач за сезона срещу Пакси", коментира халфът.

Той бе попитан дали следи бившия си клуб ЦСКА и какви са очакванията му за дербито.

"Да, следя ЦСКА винаги. Това беше моят отбор цели 4 години. Имам голямо уважение към клуба и привържениците. Опитвам да следя колкото мога повече мачове, винаги проверявам резултатите от срещите на отбора, а когато мога и гледам някои мачове.

Очаквам и се надявам ЦСКА да спечели мача. Ще бъде голям трофей за феновете, не само заради самата купа, но и заради самия двубой. Знаем какво означава това дерби за феновете, те заслужават тази купа, точно в такъв мач. Ако ЦСКА спечели мача, феновете ще "запалят" цяла София. Аз ще гледам мача и се надявам „червените“ да спечелят. Желая им целия късмет на света, защото това е голям мач, в който всеки иска да играе.

Помня загубата от дузпи (срещу Локомотив 2020 г.). Дузпите винаги са труден за преглъщане начин да загубиш мача. Ние контролирахме мача, създадохме редица шансове, но в крайна сметка не успяхме да спечелим. Беше много разочароващо за мен и за целия отбор. Все пак следващия сезон ЦСКА взе Купата, надявам се сега да я завоюват отново срещу Левски. Това е най-голямото дерби и най-важния мач.

За такъв мач мотивация не ти трябва. Когато се събудиш и с автобуса отидете на стадиона, усещаш феновете и атмосферата. Това е достатъчна стимулация, ти знаеш, че феновете са с теб. Те чакат този момент и аз съм сигурен, че ще създадат много добра атмосфера. Те искат повече от всичко победата.

Аз мисля, че всички очакват от Кайседо да реши мача. Той имаше няколко невероятни представяния. Той има сила, скорост, усещане за гола, бори се страхотно във въздуха. Мисля, че може да реши двубоя", завърши Пинто.

Вижте още кой ще стиска палци за "армейците" на финала

Още новини и информация покрай финала за Купата на България между ЦСКА и Левски четете в SPORTLIVE.BG

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички