Бивша звезда на ЦСКА: Отборът е в криза, но ще спечели срещу Левски


Бивша звезда на ЦСКА: Отборът е в криза, но ще спечели срещу Левски
Снимка: Getty Images / Guliver

1384 0

Бившият играч на ЦСКА Маркош Антонио Малашиас Жуниор, по-популярен у нас като Маркиньос е считан за един от най-класните чуждестранни футболисти носил екипа на "червените".

Той спечели титлата с тима през 2008 година, суперкупата, а през 2011 година отново стана шампион и триумфира с купата на страната. Бразилецът може да се похвали с шест двубоя за националният отбор. Полузащитникът сподели пред "Тема Спорт" очакванията си за финала за Купата на България, който противопоставя отборите на ЦСКА и Левски

За спечелената купа през 2011 г.

"Имам ясни спомени от онзи ден. На финала за купата се изправихме срещу Славия. Подадох на Спас Делев, който отбеляза победното попадение. Спечелихме с 1:0 и вдигнахме трофея. Няма да забравя еуфорията сред нашите привърженици, които превъзхождаха тези на съперника и не спряха да ни подкрепят", каза той.

Кое е най-ценното отличие за него по време на периода му в ЦСКА?

"Най-запомнящият се момент при престоя ми в клуба е титлата през 2008 г. Това е първият ми трофей в кариерата и бях много щастлив. Чувството е неописуемо. Моментът, в който феновете изпълниха целия терен, за да споделят радостта си с нас. Определено тогава Левски не можеше да стигне нивото ни, което показва, че заслужено сме се поздравили с успеха", допълни бразилецът.

Какво очаква от финалния мач между ЦСКА и Левски?

"Ще гледам мача с огромен интерес. За България този мач е най-значим. ЦСКА са в криза напоследък, но съм уверен, че ще надделеят с характер. Съперникът наистина прогресира, а Станимир Стоилов е добър наставник. Личи си, че обликът на отбора е по-различен. Очаквам да има борба в сблъсъка и че атмосферата ще допринесе за това. Именно в тази среща футболистите трябва да демонстрират защо носят екипите на двата гранда", завърши бившият играч на "червените". 

Още новини и информации за финала за Купата на България между ЦСКА и Левски четете в Sportlive.bg  

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички