В ЦСКА удовлетворени от работата с министър Лечева и оптимисти за "Армията"


В ЦСКА удовлетворени от работата с министър Лечева и оптимисти за "Армията"
Снимка: Lap.bg

1158 0

Адвокатът на ЦСКА - Станислав Трендафилов, коментира подробно ситуацията около реконструкцията на стадион "Българска армия", която е мечта на "червените" запалянковци от години, но едва сега е най-близо до реализацията си. 

Специалистът разясни съобщението, публикувано от Министерството на спорта, която съпътстваше среща между ръководството на футболния клуб и държавата, а след това и разкри какви са последващите стъпки за осъществяването на реконструкцията на "Армията".

Трендафилов за начало обясни пред "Тема Спорт", че на срещата в сряда са присъствали и партньорите от SportFive, както и група, назначена от Весела Лечева, като именно от държавата са дали уверение на клуба, че проектът бива подкрепян и се очаква нови разговори и действия съвсем скоро. Идеята за близкото бъдеще е да бъдат разчертани конкретни срокове, с които да бъдат ангажирани и двете страни, а от ЦСКА се надяват идния месец да внесат нужните документи, а догодина да започнат реалните действия.

"Точно това бе една от идеите на проведената среща. На нас, а и на държавата, ни се иска да поставим конкретни срокове, за да поемем ние своите ангажименти със своите инвестиционни намерения във връзка с проекта и оттам нататък заедно да работим за неговото осъществяване. Знаете, че в дълги периоди от време в нашите отношения с държавата думата „заедно“ не съществуваше. Но вече наистина необходимостта да се работи абсолютно заедно е решаваща.

Защото всяка една спънка ще отдалечава сроковете. Тоест ако ЦСКА и държавата не търсят заедно одобрения, не подписват заедно документация и не я заявяват в съответните институции, ще се стига до забавяне на иначе готов проект. Защото ние от наша страна съм сигурен, че ще сме готови с цялото планиране и изчертаване на документите в съгласуваните с министерството срокове.

Затова и желанието е още следващата седмица с договора, който ще подпишем, да се урегулират абсолютно всички отношения, които ще имаме оттук нататък. За да са спокойни и двете страни. Показахме на госпожа Лечева и нейния екип нашия напредък и мисля, че те останаха удовлетворени от видяното", коментира Трендафилов.

Адвокатът се върна назад в годината, когато ЦСКА и "Сердика Спортни имоти" подписаха договор за партньорство и коментира какво ще се промени след подписването на нов документ:

"Този договор по-скоро касаеше уреждане на наемните отношения към онзи момент и изразяващ една възможност за последващи стъпки. От чисто юридическа гледна точка считам, че оттук нататък всъщност правим стъпка напред. Вместо да изчакваме едни срокове, които бяха залегнали в предишните ни разговори с министерството, отиваме на етап, при който ще подпишем конкретен меморандум, за да сме сигурни и двете страни в осъществяването на проекта.

Както е известно, в момента ЦСКА прави огромна инвестиция, свързана с цялостното планиране на проекта, която досега по никакъв начин не ни беше гарантирана. Нямахме конкретен документ, определящ конкретните стъпки след входирането на този идеен проект, за който ние сме поели ангажимент. Сега минаваме стъпка напред и подписвайки този меморандум, вече си отваряме пътя за последващи действия.

Защото, за да се движи този проект, има огромно количество документация, която собственикът „Сердика Спортни имоти“ трябва да подписва. Вярвам, че ще успеем, имаме пълна подкрепа и много точно преценени отношения от страна на работната група, която г-жа Лечева е назначила. След волята на държавата, показана и на проведената среща в Министерския съвет, пътят на проекта се отваря и ако се движи в правилната посока, през пролетта ще можем да започнем и реални действия".

Вижте кой играч на ЦСКА се превърна в най-добър футболист за октомври в Първа лига!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички