Марселино Кареасо от ЦСКА се превърна в "Играч на октомври" в Първа лига, след като задмина Ивайло Чочев


Марселино Кареасо от ЦСКА се превърна в "Играч на октомври" в Първа лига, след като задмина Ивайло Чочев
Снимка: Lap.bg

8582 0

Един от новите любимци сред феновете на ЦСКА - Марселино Кареасо, бе определен за "Играч на октомври" в Първа лига. 22-годишният колумбиец заслужи статуетката в традиционната класация, която се организира за пети пореден сезон от Асоциацията на българските футболисти (АБФ), в сътрудничество с ИнСтат – една от най-големите компании за футболни анализи и статистика.

Съперниците на Кареасо

Креативният футболист събра InStat Index 248, като по този начин изпреварва двама преки съперници от ЦСКА 1948 - голмайстора в надпреварата Ивайло Чочев и защитника Джонатан Перейра. Българинът остана втори с индекс 240, докато бразилецът се нарежда след него с 236.

Значението на наградата

Играч на ЦСКА не бе печелил отличието от два месеца, като за последно това направи капитанът на тима - Юрген Матей. Сега за първи път в кариерата си статуетката получи и колумбийският футболист. Той се отчете с 2 гола и 2 асистенции след първите си 6 двубоя в Първа лига. 

Припомняме, че за победител се обявява футболистът с най-висок InStat Index, който се определя чрез формула на основа действията на играча – голове, асистенции, точност на подавания, успешни единоборства и други показатели. Процентът на успешни действия увеличава индекса, като върху него оказва влияние и нивото на опонента в мача.

Вижте срещу кой футболист на ЦСКА може да се сблъска България!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички