Юрген Матей: Прочетох много неща за ЦСКА - и добри, и лоши


Юрген Матей: Прочетох много неща за ЦСКА - и добри, и лоши
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

1980 0

Едно от новите попълнения на вицешампиона на България ЦСКА - централният бранител Юрген Матей, говори за своя избор и предстоящето с "червената" фланелка. Той призна, че е прочел много неща за "армейците" - както добри, така и лоши.

"Знам, че ЦСКА има голяма история. Прочетох много неща - и добри, и лоши. Знам, че съм попаднал в голям клуб. По-точно казано - в най-големият. И искам да бъда част от него. Някой ми каза, когато дойдох, че ЦСКА е елиминирал Аякс преди, не го знаех, но вече няма да го забравя" - споделя Матей пред "ТВ+".

"Контактът с ЦСКА продължи повече от година. Но първия път избрах да играя за Спарта (Ротердам). През това лято обаче отново клубът ме потърси и изборът стана лесен за мен. И реших да предприема това приключение. Досега наистина съм живял само в Нидерландия. До момента обаче всичко е нормално за мен. Хората в България са приятелски настроени, животът е добър. Приспособявам се бързо и на този етап всичко е окей.

В Нидерландия стремежът е топката да се държи възможно най-дълго. Но дори когато играеш добре, можеш и да загубиш при такъв тип игра. В родината ми хората обаче са доволни от стила. Харесват го. В България виждам, че футболистите буквално воюват за всеки сантиметър на терена. И това ми харесва. Има още една голяма разлика - в Нидерландия футболът е по-техничен. Тук се набляга на битката. Все едно да сравнявам юноши и мъже. Футболът е за мъжете. В Нидерландия футболът понякога е твърде мек" - каза още той.

Матей признава, че първият мач, който е гледал у нас, бил този между ЦСКА и Левски и останал доста приятно изненадан. Той сравни дербито между "червени" и "сини" с това между Фейенорд и Аякс в Нидерландия. Междувременно, ЦСКА започва преговори с телевизия за мачовете си в Лига Европа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички