Никодимов: Преди години имаше 2 тима Левски, ако има публика, ще се види "48" какъв отбор е


Никодимов: Преди години имаше 2 тима Левски, ако има публика, ще се види "48" какъв отбор е
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

2636 0

Легендата на вицешампиона на България ЦСКА - Аспарух Никодимов, даде интервю, в което говори и за "армейците", и за сформирания преди около 4 години клуб - ПФК ЦСКА 1948, който през новия сезон ще е в елита на България за първи път в своята история. Той намеси и кръвния враг Левски.

"Малко грозно стана, но преди години имаше Левски Со­фия и Левски Кюстендил, така че не е за сефте. "48" са си нов отбор. Ще има заряд в мача, за­щото е ясно, че двата клуба не се обичат. Но, особено ако има публика, ще си проличи кой отбор какъв е" - заяви той пред "Тема спорт" за ЦСКА 1948.

Никодимов говори и за Емил Костадинов, който в момента е вицепрезидент на Българския футболен съюз. Паро го призова да не забравя откъде е тръгнал (от ЦСКА), като допълни, че може да каже много неща за него, но "няма да е красиво да се говори срещу бивши играчи на клуба".

Колкото до трансферите на ЦСКА, Никодимов заяви: "Най-добре от новите като визитка е халфът Санкаре, който вдъхва сериозни надежди. Иначе ЦСКА се нуждае от още малко засилване, но като цяло е на правилен път. Да ка­жем още трима качествени футболисти във всяка линия, без вратарския пост. И в халфовата линия е нужен още един класен състезател, и в атака е необходим остър играч. Време му е на Малинов да излезе в чужби­на, даго продават. Четири години играе в ЦСКА, ако може да спечели ня­кой лев навън, трябва да се пробва, защото футболът е до време".

"Зависи от жребия докъде можем да стигнем. Едно време на нас ни се падна двук­ратен носител на КЕШ в пър­вия кръг - Нотингам Форест се казваше, ако някой е забравил (б. р. - през 1980 г.). Всички ми казваха: "Те ще ви отнесат." Аз им отговарях: "Не, ние ще ги отнесем." И ги отнесохме (две победи с по 1:0). Всичко е до настройката в тези мачове. Един път ще те бият, но по­сле ти ще ги биеш. Както ста­на и с Ливърпул две години след Нотингам. Ако обаче нямаш вяра и самочувствие, няма как да се получат нещата. Трябва да излезеш нахъсан, да не ти пука от авторитета на съ­перника. Лошото е, че в мо­мента в ЦСКА няма играчи с го­лям опит, които да са калени в такива битки. Тръгваме с надежди, но реално погледнато, няма как да очакваме някакъв сериозен пробив. Пък оттук насетне вече играта ще пока­же докъде можем да стигнем през този сезон - и в първен­ството, и в Европа. ЦСКА трябва да носи радост с игра­та си" - завърши той с коментар за Европа.

Междувременно, Кристиано Джарета вече няма да е част от ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички