Тошко Янчев коментира болезнена загуба на ЦСКА и изясни кога ще се върнат феновете


Тошко Янчев коментира болезнена загуба на ЦСКА и изясни кога ще се върнат феновете

3231 0

Едно от големите имена в новата история на ЦСКА - Тодор Янчев, даде подробно интервю, в което коментира последните събития в клуба. Бившият капитан на "червените" отчете добрата игра на тима при гостуването на Лудогорец, както и мнението на привържениците, но не пропусна да сподели и плановете си за бъдещето. 

"Когато приключих с активна състезателна дейност, реших да започна като старши треньор и като директор в Академия Царско село. Впоследствие обаче дойде предложението от Стойчо Младенов, което приех и смятам, че бе крачка напред за мен.

Четирите успешни години в Кейсар и след това в ЦСКА ми помогнаха много. Научих доста неща. Придобих безценен опит, гледайки един от най-добрите български треньори. Сега вече смятам, че съм много по-готов да започна самостоятелна треньорска кариера", обясни прекаралият 12 години на "Българска армия" пред "Тема Спорт".

Любимият футболист на хиляди привърженици обясня, че в последните години от активната си кариера вече е гледал нещата по друг начин и е бил наясно с идеята да стане треньор. Той обаче подчерта и промяната в манталитета на играчите:

"В последните години, когато бях на терена, аз започнах да опитвам да следя събитията и да ги пречупвам през призмата на треньора. Нека не се залъгваме – играчите вече много повече подчиняват действията на своя собствен интерес, а много по-малко на отборна кауза.

За футболистите е по-важно личното им представяне, а след това поставят отборните успехи. Именно поради тази причина исках да разбера как гледа на всичко това треньорът. Задавал съм си въпроса защо правим това или онова, защо в даден мач подхождаме по определен начин и т.н.".

Янчев подчерта, че качествата, показани при загубената визита на Лудогорец, не са били виждани в играта на "червените" в последно време, като именно те биха могли да върнат запалянковците на стадиона:

"Видях един отбор на ЦСКА, който демонстрира характер, воля, дух, хъс за победа… Подобно желание и настроение не бяхме виждали в последно време. Определено поведението на футболистите ми хареса. Ако продължават по този начин, то те ще върнат и доверието на феновете. Привържениците искат да виждат точно такъв ентусиазъм."

Бившият полузащитник бе попитан и относно нападките от страна на 31-кратния шампион спрямо ВАР за част от отсъжданията в срещата. Младият специалист обаче уточни, че ЦСКА е имал достатъчно положения и е бил длъжен да ги реализира, ако има нужда от успеха:

"Нека не коментираме тези неща, а да потърсим нашите грешки, да си извадим поуките, а и да оценим позитивите. ЦСКА създаде достатъчно положения и ако ги бе отбелязал, сега нямаше да говорим за съдийски грешки. Искрено се надявам да се продължи с това представяне и то да не се окаже изключение. Тогава нещата ще се случат."

Янчев засегна и чувствителната тема около организираните привърженици на клуба, които бойкотират ръководството на клуба и не подкрепят "любимците си" на стадиона:

"Със сигурност оказва влияние, а и самите привърженици знаят това. Те са наясно, че имат силите да наклонят везните във всеки мач, независимо дали той е домакински или при гостуване. Винаги съм усещал тяхната безценна помощ и сега това е коз, на който червените не могат да разчитат."

Тодор Янчев обаче коментира и ЦСКА 1948, след като от клуба са му отправили работно предложение!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички