Лъчезар Танев обясни кое е истинското "ЦСКА" и коментира решението на Стойчо Младенов да отиде в ЦСКА 1948


Лъчезар Танев обясни кое е истинското "ЦСКА" и коментира решението на Стойчо Младенов да отиде в ЦСКА 1948
Снимка: Lap.bg

25503 0

Българският футболен агент Лъчезар Танев взе отношение по темата "ЦСКА - ЦСКА 1948" и заяви, че 'истинският отбор' за него е този, който играе на стадион "Българска армия".

"За мен "ЦСКА" е отборът, който играе на "Народна армия". И да не кажа точно името, но то е ясно кой даде парите - собственикът, който купи емблемата на клуба. Това бяха доста пари, но аз смятам, че това беше един добър ход на Гриша Ганчев, до известна степен да намали всякакви спекулации кое е ЦСКА. Значи направи си труда и закупи емблемата, успя да задържи отбора на "Армията" – за мен това е ЦСКА", категоричен бе Танев в интервю за предаването "Това е България" на радио "Фокус", но все пак уточни:

"Обаче не виждам като врагове другото ЦСКА. Да, може би един човек, който е голям цесекар, като Цветомир Найденов, който също иска да се покаже във футбола. Може би, някои казват, егото му е в повече - ами ОК, но той също прави някакъв проект. Тук въпросът е, че публиката и обществеността показва кое нещо го приема за истинско. Малко тъжно е да има две ЦСКА. Така е. Аз разбирам и моите колеги, които по някакъв начин трябва да издържат семейства и да работят нещо. Не знам. Аз лично - не че не уважавам това, което правят в ЦСКА1948, аз лично не бих отишъл".

Футболният мениджър допълни, че това е неговата лична позиция, но в същото време осъди отношението към легендите на ЦСКА, които са отишли да работят в ЦСКА 1948: "Това е моя лична позиция. Но не обвинявам другите. Не трябва да ги заклеймяваш. Това са футболисти, които са дали много на ЦСКА в годините. Не може да хвърляш стотинки или да пикаеш върху тях на плочите - ами и пикаеш върху историята, бе, момче тъпо, което си отишло на "Армията" и правиш тия глупости. Така че трябва да се уважава решението на тия хора".

Лъчо Танев разкри и че е посъветвал Стойчо Младенов да не ходи в ЦСКА 1948 и не приема решението му, но в никакъв случай не го заклеймява: "Аз лично за Стойчо Младенов не приемам, че трябваше да отиде и съм му го казвал лично преди да отиде. Така е решил. За мен той е един от най-големите символи на ЦСКА. И на всичкото отгоре, предполагам, не му е финансов проблемът, тъй като той имаше успешна кариера - хайде, като футболист не се печелеха пари, но като треньор имаше една успешна кариера. Така че това е оправдание с нуждата от работа. Не го виждам. Пак, аз уважавам решението му, така е решил. За мен той не е враг, но мисля, че той трябваше да остане на нивото, на което е. Има няколко имена, които значат много, ама много значат за ЦСКА, като почнем от Симолията, Божков, Иван Колев, Димитър Якимов, Димитър Пенев, Жеков, Стоичков, Стойчо Младенов - това са хора, които са символи, те са богатството на историята. И тези хора трябва много да внимават на такова ниво какви действия правят, защото с това култивират, с това възпитават, със своите действия. Така че моето мнение е това. Но в никакъв случай аз не ги заклеймявам като тези, които са отишли да работят там".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Лъчезар Танев: Левски получи независимост, имам представа кои са "Sport Republic" - ще инвестират сериозни средства!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички