"Титлата бе изпусната в последния момент": Тодор Янчев проговори за слабия старт на ЦСКА


"Титлата бе изпусната в последния момент": Тодор Янчев проговори за слабия старт на ЦСКА
Снимка: Ani Georgieva / LAP.bg

3346 0

Легендарният капитан на ЦСКА - Тодор Янчев, коментира ситуацията около колебливия старт на "червения" клуб. Бившият наставник на ЦСКА 1948 също така разкри какви са големите трудности пред клуба и пред самия Нестор Ел Маестро.

Доверие и респект

"Винаги когато треньорската смяна се извърши в хода на сезона, за наставника е много по-трудно. Той влиза в съблекалня, която не познава, и много бързо трябва да влезе в час, както се казва. В този момент той няма време за генерални промени от тактическо естество, а първата му задача е да спечели доверието и респекта на играчите, да ги вдигне психически и да опита да ги накара да дадат максимума от себе си. Ако не успее, то тогава мисията му в повечето случаи ще бъде обречена на провал. Ако се справи, то след това ще има време и възможност да направи своите настройки. Със сигурност Ел Маестро се намира в тежка ситуация и задачата му не е никак лека", заяви Янчев за "Тема Спорт".

Слабият старт на ЦСКА

"Причините могат да бъдат няколко и най-добре може да каже този, който е близо до отбора. От една страна, не бива да забравяме, че имаше прекалено малко време за почивка и подготовка и ние можем само да гадаем как е проведена тя. От друга страна, не изключвам възможността да има психическа обремененост от това, че титлата през миналия сезон бе изпусната в последния момент. Не на последно място можем да предположим, че новите попълнения все още не са се аклиматизирали и не са свикнали с изискванията на треньора. Виждате, че изброихме няколко причини, но коя от тях е истинската или има друга, може да каже само човек, който е по-близо до отбора", споделя още "червената" легенда.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Бивш футболист на ЦСКА не одобрява смяната на Илич с Ел Маестро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички