Бивш играч на ЦСКА не одобрява смяната на Саша Илич, Нестор Ел Маестро пък "не може да търси оправдания"


Бивш играч на ЦСКА не одобрява смяната на Саша Илич, Нестор Ел Маестро пък "не може да търси оправдания"
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

4693 0

Бившият футболист на ЦСКА и настоящ треньор на Струмска слава - Анатоли Нанков, даде интервю пред "Тема Спорт", в което коментира слабия старт на "червените" през сезон 2023/24:

"ЦСКА не успя да направи пълноценна подготовка, времето за почивка беше малко. Освен това новите попълнения, които се взеха, имаха прекалено малък период за адаптация към начина на живот в България, изискванията на Саша Илич. И затова ЦСКА влезе в първенството и евротурнирите неподготвен", започна 54-годишният специалист.

"Със сигурност се очакваше с новите попълнения отборът да надгради, особено след като гръбнакът на състава беше запазен. Но пак повтарям, че просто времето за подготовка не беше достатъчно. Отговорността за резултатите на един отбор се носи от старши треньора и неговия екип. И затова най-нормалното нещо е той да определя кои играчи са му нужни, за да изпълни целите, поставени от ръководството".

Нанков отговори и дали одобрява смяната на Саша Илич: "Не одобрявам, естествено. Видя се, че при Саша Илич отборът беше в борбата за титлата до последния кръг. Затова и трябваше да му се позволи да продължи да работи. Една година не мисля, че е толкова голям период и да казваме, че Илич е получил достатъчно време да разгърне идеите си. И аз съм треньор, така че със сигурност не одобрявам тази честа смяна на наставниците. Един треньор трябва да се остави да работи 2-3 сезона, да си избере футболистите и да изгради стил на игра. Щом ръководството е гласувало доверие и е избрало този специалист, трябва да му се даде време да покаже работата си", категоричен бе той.

Анатоли Нанков обясни и че "щом Нестор Ел Маестро се е съгласил да поеме отбора при тези обстоятелства, не може да търси оправдания и е длъжен да намери изход от кризата", а на уточняващ въпрос дали е способен да го направи отговори по следния начин:

"Рано е да се каже, времето ще покаже. Ясно е, че той за две седмици не може да промени отбора според своите виждания. Трябва да му се даде време и след няколко месеца да видим дали ЦСКА се подобрява и върви в правилната посока. Дали решението е правилно, или не, щом ръководството му е гласувало доверие, трябва да му даде и нужната подкрепа!".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Най-накрая радост за Нестор Ел Маестро и ЦСКА!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички