Тити Папазов: ЦСКА отстрани Ливърпул, щом те са могли тогава, защо не сега Левски - Айнтрахт


Тити Папазов: ЦСКА отстрани Ливърпул, щом те са могли тогава, защо не сега Левски - Айнтрахт
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

6812 0

Президентът на баскетболния Левски Константин Папазов говори преди срещата за футболния Левски срещу Айнтрахт Франкфурт. Както е известно, крайният победител от двете срещи ще попадне в груповата фаза на Лигата на конференциите.

Тити сподели, че няма отбор в Европа, който да се радва толкова на приходите от турнирите, колкото "сините". Той отбеляза, че едно влизане в групите, колкото и да не е подчинено на спортно-техническа логика, би освободило клуба от най-голямото му бреме, а именно финансовото.

Папазов вярва, че групите на Лигата на конференциите ще спасят Левски финансово

"Левски с много любов е спасен от своите фенове през 2020-а година, за да стигне до тук. Три години по-късно награда за тези фенове, награда за волята на Наско. Няма отбор, който да не се радва на своите приходи от Европа - от участието в Европа, телевизионни права, както това, което ти дава УЕФА, приходите от билети. Сигурно го гледам от моята камбанария, но аз съм убеден, че отборът в Европа, който най-много ще се радва на това, е Левски.

Нормално е да мечтаем. Едно влизане в групите, колкото и да не е подчинено на никаква спортно-техническа логика, ще освободи Левски от най-голямото бреме, а това е финансовото бреме - задълженията към държавата. Левски много иска това да се изчисти и ще го направи, когато има възможност. Освен финансовото бреме, това е и имиджово бреме. Левски трябва да бъде за пример" - започна Папазов.

Тити потвърди, че е оптимистично настроен за сблъсъците с Айнтрахт Франкфурт. Той сравни ситуацията с подвизите на Левски срещу Щутгарт, както и тези на ЦСКА срещу Ливърпул и Норингам Форест.

Преди Левски - Айнтрахт: Тити си спомни за ЦСКА - Ливърпул

"Навремето Левски победи Щутгард, да не забравяме и трябва да бъдем обективни - ЦСКА отстрани Ливърпул и Нотингам. Щом те са го можели тогава, защо да не могат и сега?! Трябва човек да си вярва, да го иска. Левски не беше в много изгона позиция с Апоел, но вкарахме гол в последната минута. Това е награда.

Аз безумно вярвам в Господ, той гледа и когато види нещо, което се прави със сърце и искрено - помага. И обратното - като види, че има някакво задкулисие - получаваш гол ти в 90-ата минута. Има го в историята навсякъде във всички отбори" - сподели още Папазов пред "Спортал".

На пресконференцията преди сблъсъка пък старши треньорът на Левски Николай Костов сподели, че "сините" ще играят без страх и за победа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички